11 / 05 / 2024

taksim yeni hali 2014

taksim yeni hali 2014

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören proje uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu. İşte mimarların proje ile ilgili görüşleri...

Volkswagen Golf fiyat listesi! Golf 2024 fiyatı ne kadar? Volkswagen Golf 30 Mart 2024 fiyat listesi

Volkswagen markasının en çok beğenilen otomobil markası Golf fiyatları merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda yeni hali tanıtılan Golf otomobil modelinin fiyat listesi ne oldu? İşte 30 Mart 2024 Golf fiyat listesi.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

11 yıllık Yeni Buca Stadı yıkılmayı bekliyor!

11 yıllık Yeni Buca Stadı'nın yeni hali yürek burkuyor. Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin yıkım kararı, Danıştay tarafından onaylanmıştı. Danıştay, kararı belediye tarafından açıklanmıştı.

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Mistral GYO'nun esas sözleşme tadili tescillendi!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermaye maddesinin tadil edilen yeni hali sonrası, tescil edilen esas sözleşmesini yayınladı...

Sakarya Yeni Bölge Hali Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Sakarya Yeni Bölge Hali Kompleksi’nde incelemeler yapan Zeki Toçoğlu, “Yap-İşlet–Devret modeli ile hayata geçirdiğimiz bölge halimiz bir ilk olma özelliğini taşıyor. Projemizde sona yaklaştık” dedi.

İBB’den Taksim'e yeni sanat merkezi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile kapılarını açtı.

Sakarya Yeni Bölge Hali Kompleksi tamamlanıyor!

Arifiye’de inşa çalışmaları devam eden Yeni Bölge Hali Kompleksi’nde incelemeler yapan Sakarya Büyükşehri Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “96 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bölgenin en büyük hali olma özelliğini taşıyan tesisimizi inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız." dedi.

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Haliç'te yeni muhteşem proje hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'te yürütülen imar çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Haliç'te yeni bir muhteşem proje hazırlandığında olduklarını açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. 3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. 

Taksim 360'tan yeni yıl hediyesi!

Toplam 952 bağımsız birimden meydana gelen Taksim 360'ta fiyatlar 330 bin dolardan başlıyor. Projede yüzde 5 peşinatla daire sahibi olunabiliyor. İşte Taksim 360'ta yeni yıl kampanyası!

Taksim İlk Yardım Hastanesi 2018'de açılacak!

2015 yılında yıkımı gerçekleştirilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan binası son hali görüntülendi. 

taksim yeni hali 2014 Haberi

taksim yeni hali 2014


Araç trafiği yer altına alınarak yayalaştırılan, ancak beton denizini andıran haliyle eleştirilen Taksim Meydanı’nın yeni projesi uzmanlar tarafından genel olarak başarılı bulundu.






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önceki gün kamuoyuna tanıttığı Taksim Meydanı’nın ağaçlandırılmasını öngören projeyi uzmanlara sorduk. Martta ihalesi yapılacak Taksim Meydanı çevre düzenleme projesinde betonun çirkinliklerini yok etmek için yeşil adacıklar oluşturulacak. İşte uzman görüşleri: 


Ağaçlar kamuoyunu mutlu edecektir 


- Mimar Erol Kuzubaşıoğlu: Projeyi gazeteden gördüğüm kadarıyla bana göre şu anda doğru bir karar verilmiş. En azından belli bir oranda yeşillendirilerek ve Gezi Parkı’yla ilişkilendirilerek. Projenin detaylarını bilmediğim için yorum yapmam çok zor. Ancak tabi trafiğin yer altına alınması, orada bir meydan oluşması bence iyi ve güzel...