03 / 05 / 2024

Taksim Ziraat Park

Taksim Ziraat Park

1998 yılında Ziraat Bankası, cami yapılması için Vakıflar'a devrettiği Taksim'deki arsasını geri almış. Ziraat Bankası, bir zamanlar otopark olarak kullanılan arsasını ''Ziraat Park'' olarak İstanbulluların hizmetine sunacakmış.

Ziraat GYO'nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Tünel Binası, Fethiye Projesi, Cağaloğlu Binası, Taksim Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. İşte detaylar...

Ziraat GYO İstanbul'daki 8 adet binasının değerini açıkladı! İşte o rakamlar...

Ziraat GYO tarafından, Galatasaray, Karaköy, Şehremini, Beşiktaş, Taksim, Çağaloğlu, Göztepe ve Beyoğlu binalarının değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Taksim Ziraat Park Haberi

Taksim Ziraat Park



25 yıllık Taksim kavgasına nokta


Ziraat Bankası, cami yapılması için 1980'de Vakıflar'a devrettiği Taksim'deki alanı, Yargıtay kararıyla geri aldı. Banka burayı parka dönüştürecek. 


Vakıflar'dan geri alındı


1970'lerden beri süren ''Taksim'e cami'' tartışması, önceki gün sonuçlanan bir davayla tarihe karıştı. Ziraat Bankası, cami yapımı için 1980'de hükümetin emriyle Vakıflara devrettiği arsasını geri aldı.


Yargıtay'dan kesin karar


Banka, arsanın iadesini sözleşmedeki ''10 yıl içinde inşaatın bitmesi'' hükmüne dayanarak istedi. Bu süre geçtiği halde cami yapılmadığı için 1990'da dava açıldı. Dava Yargıtay kararıyla kesinleşti.


İnşaat talimatı verildi


Bu gelişme üzerine banka dün arsaya, ''ZİRAAT PARK'' adı altında park yapılması kararı aldı. Proje hazırlığına hemen başlandı.


2-3 ay içinde bitecek

Eskiden...