27 / 04 / 2024

Tamer Heper 12 Ocak 2015

Tamer Heper 12 Ocak 2015

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında devremülk tatili süresi ve devremülk hissesi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Apartman toplantılarında vekalet kuralları nedir? 

Posta yazarı Tamer Heper, '12 bağımsız bölümü olan bir apartmanda eşi için vekalet alan bir malikin aynı zamanda komşusu için de vekalet alabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Kapıcılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir akrabam 12 yıldır bir binanın kapıcı dairesinde kalıyor. Binanın temizliğini yapıyor, çöpünü topluyor ama beş kuruş ücret almıyor. Şimdi bu yerden çıkması isteniyor. Bu akrabam ne yapabilir?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde ortak alan kullanımı için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '12 bağımsız bölümlü binada daire sahibiyim. Kapıcımız emekli oldu. Yeni kapıcı alacağız. Kat malikleri anlaşma sağladı, üç kat maliki ‘kıdem tazminatının artmasına neden olur’ diye kapıcı dairesini kullanmasını istemiyor. Bunun için oybirliği gerekir mi?' sorusunu cevapladı

Toplu yapılar için nasıl bir yönetim sistemi kurulmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 bloktan müteşekkil bir sitede daire aldım. Duvarlardan nem alıyor. Oysa ben ‘her blok kendi izolasyonunu yapmalı’ dedim ancak anlatamadım. Bu durumda bizler yönetimimizi ayıramaz mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Kat mülkiyeti nasıl kurulur 2020?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 12 daire var. Hisseli şahsi tapu almak istiyoruz ama 5 kişi kabul ediyor diğerleri kabul etmiyor. Bunun için ne yapmak lazım?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İnşaattaki binanın faturasını kim öder?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''12 Temmuz 2019 bir binadan 2+1 daire aldım. Ne zaman biteceği de belli değil. Faturaları deme zorunluluğum var mı? ' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki her bağımsız bölüm için ayrı oy hakkına sahip mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir sitede yöneticiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda toplam oyların yüzde 3’ü sınırlaması var. Bir kişi en fazla 1 mi, yüzde 5 olan 12 mi, yüzde 3 olan 82 vekalet mi alabiliyoruz?' sorusunu yanıtladı.

Hasar gören daire tadilatı site yönetiminden talep edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 dairelik apartmanın zemin katında oturmaktayız. Atıklar zemin kattaki dairelerin iç kısmında çökmeye neden oldu. Evime yapılacak tadilatları sigortaya bildirmeden site yönetiminden talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Hangi durumlarda bağımsız bölüm maliklerinin izni gerekir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemiz 12 blok, acil çıkış kapısı yapılmasını istiyoruz. Bir kısım kat maliki bunun için yüzde 80’in oyu gerekir derken bir kısım tüm bağımsız bölüm maliklerinin iznini aramaktadır diyor. Bizim durumumuz ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Apartman bahçesi ortak alan mıdır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''12 daireli bir binada daire sahibiyim. Binanın zemin kat maliki, ön bahçenin yola bakan duvarını yıkıp demir kapı koymak ve bahçenin bu bölümünü otopark olarak kullanmak istiyor. Buna hakkı var mı? '' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper 12 Ocak 2015 Haberi

Tamer Heper 12 Ocak 2015

Büyük bir tesiste devremülk aldım. Bir haftalık dönemler için satış yapıldı ancak devremülklerde en az on beş gün olmalı. Bu durumda bize ne tapusu verilebilir? Kat irtifak tapusu verileceğini zannediyorum. Şayet kat irtifak tapusu verecekseler, devremülk tapusu ile kat irtifak tapusu arasında fark var mı? Binalar yıkılıp arsaya dönüşürse arsada hissemiz olur mu? • F. Ö. 


Acaba size bu yeri satanlar mı size yanlış bilgi verdi yoksa siz mi kendiliğinizden bazı bilgiler edindiniz? Zira sizin yaptığınız sözleşme bir "Devremülk alımı" değil. Sizinki devre tatil. Yani size tapu dahi verilmeyecek. Sorunuzda bahsettiğiniz gibi devremülkler en az on beş günlük olur. Bunun altında olanlar devre tatildir ki tapu ile satılmaz sözleşme ile kullanılır. Devremülk özel bir mülkiyet türüdür ki devremülk alanlara kat...