07 / 05 / 2024

tamer heper 18 aralık

tamer heper 18 aralık

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında kardeşler arasında daire hisseleriyle ilgili soruyu cevaplandırdı. Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Kiracılar dikkat! Zararlı çıkabilirsiniz!

Posta yazarı Tamer Heper '4 yıldır kirada oturuyorum. Kontrat her yıl Ekim'de yenileniyor. 1 yıllık yapılmıştı. Yeni ev satın aldım, 18 Ekim’de ev sahibine daireden ayrılacağımı bildirdim. Ev sahibi depozitomu vermedi. Bu durumda mahkemeye versem depozitomu alabilir miyim?' sorusunu cevapladı.

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

Sitedeki bekçi evi ve idare binası satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yıllar önce kooperatif fesih olmuş, site yönetimi oluşturulmamış. Kullanılmayan bekçi evi ve idare binası 18 hissedardan birine satılabilir mi? Bunun hukuki yönü nedir?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Yarım kalan inşaat projelerinin mağdurları ne yapmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif genel kurullarında denetim raporu önemli mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç yıl önce yapı kooperatifimiz tasfiye kararı aldığı halde yönetim 2017-18’de genel kurul çağrısı yapmadı. Genel kurulu yapılmamış geçmiş yılların bilançoları sonradan onanabilir mi? sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: Miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır!

Tamer Heper'in miras taksimiyle ilgili Posta Gazetesi'ndeki yazısında "miras taksim sözleşmesi yazılı olmalıdır" açıklamasında bulundu. İşte Tamer Heper'in Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısının detayları şöyle;

Tamer Heper: Yakıt bedeli ortak giderdir!

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun kalorifer, bazı bloklarda kullanılmak istenmediği takdirde bu bloklara ait yakıt parası yinede alınıyor mu sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper: 30 yıl uzun zaman!

Ailemize mirastan kalan daireyi satıp başka bir daire aldık. Aradaki fiyat farkını ödedim. Yeni daire aile bireylerinden 2 kişi üzerine yapıldı. Bu durumda üçüncü kişinin payı ne oluyor? Sorularını Tamer Heper yanıtlıyor.

Tamer Heper: Mirastan bertaraf etmek için iki türlü işlem vardır!

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşeyazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında ikinci eş için olan mirasın bertaraf edilebilmesi ile ilgili okuyucudan gelen soruyu cevapladı. Tamer Heper'in miras ile ilgili köşe yazısı;

Tamer Heper: Karar olmadan girmeyin!

Posta gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bir okuyucunun kira ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Tamer Heper'in cevapladığı köşe yazısı;

tamer heper 18 aralık Haberi

tamer heper 18 aralık

Babamın beş dairesi vardı. Biz beş kardeşiz. Dört kardeşe birer daire verdi ama ölene kadar kendi kullanma şartı ile. Bir daireyi kendi adına tuttu, erkek kardeşe de ev aldı ve işyerini devretti. Babamız vefat etti, annemiz daha önce ölmüştü. Şimdi erkek kardeşimiz bizim dairelerden hisse isteyeceğini ima ediyor. Buna hakkı var mı? • Y.D. 


Doğrusu yasal şartlar içinde ana-babadan birinin ölümü halinde ona ait mallarda evlatlar eşit miras payına sahiptir. Yani babanızın kendine ayırdığı daireye beş kardeş ortak olacak. Bunda tereddüt yok. Mesele sizlere verilen dairelerde. Bu konuda iki husus düşünülebilir. Birincisi, gördüğüm kadan ile babanızın malvarlığı varmış. Bunlan evlatJanna vermiş. Verirken de maddi değer bakımından kızlan kayırmamış. Tüm evlatlara birer daire ve ilaveten erkek çocuğa bir işyeri vermiş. Bu...