02 / 05 / 2024

Tamer Saka TÇMB

Tamer Saka TÇMB

TÇMB Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılan Nihat Özdemir’in yerine, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka’yı görevlendirdi...

Mustafa Saka kimdir? Hangi şirketlere çalıştı? Kaç dil biliyor? Şu an ne iş yapıyor?

Mustafa Saka kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Kaç dil biliyor? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Trend GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Mustafa Saka ile ilgili tüm merak edilenler...

Mb Altyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mb Altyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Barış Altın ve Murat Buzkartaca ortaklığında kuruldu.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Sabancı Holding'te bayrak değişimi: Barış Oran ve Tamer Saka ayrılıyor!

Sabancı Holding'in Finans Grup Başkanı Barış Oran ve Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Tamer Saka, kariyer tercihleri sebebiyle bayrağı devrediyor.

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

Türkiye'de dönüşmesi gereken 6.5 milyon konutun maliyeti yüksek!

Tamer Saka, "Ülkemizin deprem kuşağında yer alması, yapılan konutların kalitesini daha da önemli hale getirmekte. Bu bağlamda, hem vatandaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamasını sağlamak hem de doğal afetlerde yaşanan kayıpları en aza indirmek en önemli önceliklerimizden" dedi. 

Fiyatlar enflasyonun 15 puan üzerinde arttı!

Anadolu Buluşmaları'nda bir araya gelen çimento sektörünün temsilcileri, ev fiyatlarındaki artışın çimentodan kaynaklanmadığını belirtti. Türk Çimento Başkanı Dr. Tamer Saka, konutlardaki fiyat artışının enflasyonun 15 puan üzerine çıktığını dile getirdi.

Türkiye çimentocuları tek çatı altında toplandı!

Çimento sektöründe 66 markayı temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 'Türk Çimento' markasıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Türkiye'den 2020'de yaklaşık 1 milyar dolarlık çimento ihracı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 25-26 oyuncumuz var ve bütün oyuncularımızın işlettiği 60'ya yakın tesisi var. Bu rakamlar bizi dünyadaki önemli çimento oyuncularından biri yapıyor." diye konuştu.

Yol haritası hazırlanıyor! Türkiye'nin yüzde 95'i riskli!

TÇMB öncülüğünde bir araya gelen Türkiye’nin lider sivil toplum örgütleri, “Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası” hazırlanması konusunda güçlerini birleştirecek.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Volkan Bozay kimdir?

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) yeni CEO'su Volkan Bozay kimdir? Volkan Bozay, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Volkan Bozay'ın biyografisi...

Tamer Saka TÇMB Haberi

Tamer Saka TÇMB

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Nihat Özdemir’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle ayrıldığı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine oy birliği ile Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka seçildi.

TÇMB’nin 23. Başkanı olan Tamer Saka, Nisan 2018 tarihinden itibaren Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini yürütüyor. Dünya çimento üretiminin yüzde 30’unu temsil eden global çimento üreticileri ile dünya devi yapı malzemesi üreticilerinin çatı örgütü olan Global Cement and Concrete Association (GCCA) Yönetim Kurulu’nda yer alan Saka, aynı zamanda Cembureau (Avrupa Çimento Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da ülkemizi uluslararası arenada temsil ediyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Tamer Saka, sırasıyla Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden...