15 / 05 / 2024

tap

tap

Trans Adriyatik Boru Hattı Genel Müdürü Tungland, Güney Akım Boru Hattı Projesiyle ilgili gelişmelerin TAP’ı etkilemeyeceğini belirterek, “Güney Akım olsa da olmasa da TAP projesi ilerlemeye devam ediyor” dedi.

Rus tekeline karşı Azeri gazı Bulgaristan'a ulaşacak!

Yunanistan-Bulgaristan Enterkonektörü (ICGB), işbirliği mutabakat zaptı imzalayarak iki projenin birbirine bağlanmasının ve böylece Azeri gazının, doğal gazda neredeyse yüzde 100 oranında Rusya'ya bağımlı olan Bulgaristan'a ulaşmasının önünü açtı...

Bülent Aras: TANAP, Türkiye'ye enerjide eşik atlatacak!

Hazar Bölgesi ile ilgili özgün araştırmalar üreten ve bölgenin dünyada önemli bir merkeze dönüşme surecinde aktif rol alan Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN), dün İstanbul'da TAP ve TANAP projelerinin önemini anlattı...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ayda 120 bin TL kira verilir mi? Veren ne iş yapıyor?

Sosyal medya fenomeni Nilgün Tap, X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile aylık 120 bin TL kira ödeyenlerin kim olduğunu sordu.  İşte Nilgün Tap'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları bundan sonra gerekli altyapı hazırlıklarını en geç 2 ay içinde tamamlayarak, çalışanlarının emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onaylar ve diğer bilgi ve belgeleri 15 Kasım'dan sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına aktaracak.

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

Tap Beton Yapı Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tap Beton Yapı Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Abdulhalik Şensin tarafından kuruldu.

Elektrik faturasıyla PTT'ye gidene 206 TL verilecek! Paranızı almayı unutmayın...

Dar gelirli ailelere devlet tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu kapsamda elektrik faturasını ödemekte zorlanan aileler için fatura yardımı da gerçekleştiriliyor. Destek kapsamında, belirlenen şartlar dahilinde 4 kişilik bir aileye 206 TL ödeme tapılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Kocaeli Kandıra'daki antik mağara sit alanı ilan edildi!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde definecilerin kaçak kazı yaptığı, antik tapınma alanı olarak kullanılan mağara 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi.

tap Haberi

tap

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Kjetil Tungland, Güney Akım Boru Hattı Projesiyle ilgili gelişmelerin TAP’ı etkilemeyeceğini belirterek, “Güney Akım olsa da olmasa da TAP projesi ilerlemeye devam ediyor” dedi.


Tungland, Rusya’nın, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin rotasını Türkiye’ye çevirmesini AA muhabirine değerlendirdi.


“Avrupa’daki pazarımız ve Azerbaycan’daki gazımız hazır durumda, biz aradaki bağlantıyı kuruyoruz” diyen Tungland, TANAP gibi TAP’ın da Güney Gaz Koridoru Projesinin bir ayağı olduğunu anlattı.


TANAP’la yürüttükleri işbirliğinin son derece verimli olduğuna işaret eden Tungland, TAP ve TANAP’la Güney Gaz Koridorunun Avrupa’nın enerji güvenliği için büyük önem taşıyan projeler olduğunu savundu.


Tungland, Güney Akım için düşünülen yeni rotayla ilgili Avrupa yasaları kapsamında TAP’a üçüncü tarafların erişimi olacağına dikkati çekerek, “Boru hattı sistemimiz...