04 / 05 / 2024

Tapu Arşiv Bilgi Sistemi TARBİS

Tapu Arşiv Bilgi Sistemi TARBİS

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinin kullandığı sistemler arasında yer alan TARBİS nedir? TARBİS açılımı nedir? TARBİS ne işe yarar? İşte TARBİS ile ilgili sorularınızın yanıtı...

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Tapu Arşiv Bilgi Sistemi TARBİS Haberi

Tapu Arşiv Bilgi Sistemi TARBİS

TARBİS nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinin kullandığı sistemler arasında yer alan TARBİS'in açılımı "Tapu Arşiv Bilgi Sistemi" olarak karşımıza çıkıyor.


Tapu Arşiv Bilgi Sistemi ile proje kapsamında sayısal ortama aktarılmış olan verilere hızlı bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. TARBİS sistemi ile ilgili detaylı bilgiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında şu şekilde yer alıyor:


Tapu Arşiv Otomasyonu


Tapu Arşiv Bilgi Sistemi (TARBİS)


AMAÇ;

Tapu Arşiv Dairesi Başkanlığı ve İstanbul TKBM bünyesinde bulunan büyük bir kısmı Osmanlıca ile yazılı arşiv belgelerinin en son teknoloji kullanılarak görüntülenmesi, sağlıklı bir fihrist yapısı oluşturulması, fihrist sistemi ile taranmış belgelerin ilişkilendirilerek arşiv bilgi ve belgelerine yetki verilmiş kişilerin güvenlik çerçevesinde kolayca ulaşmasının sağlanması, Tapu Arşiv Otomasyonu çerçevesinde, arşivdeki orijinal belge üzerinden inceleme yapılarak kullanıcı tarafından sayısal ortama atılan...