03 / 05 / 2024

tapu bedelinin hesaplanması

tapu bedelinin hesaplanması

Tapu satışı yapmak isteyen gayrimenkul sahipleri ve taşınmaz mal alıcılarının devir işlemini tamamlayabilmeleri için tapu bedelini ödemesi gerekiyor. İşte tapu bedeli hesaplama 2014 yılı formülü..

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Tapu harcında yeni dönem!

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

Arsa tapu harcı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu harcı bedeli satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil ediliyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı...

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapu satış döner sermaye bedeli 2016!

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul satış işlemleri için tapu harcının yanı sıra döner sermaye bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye bedeli 2016 ne kadar?

Tapu döner sermaye bedelinin elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu alım satım gibi işlemler için ödenmesi gereken harçlar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Yalnız alıcı tarafından ödenen tapu döner sermaye bedeli elektronik ortamda da tahsil edilebiliyor..

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Gayrimenkulün alım-satım bedelinin düşük gösterildiği durumlarda, gerçek değerin, Vergi Usul Kanunu’nun 371. maddesine göre pişmanlıkla beyan edilmesi mümkün. İşte, tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Yeni tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Peki, tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi nasıl işler?

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Sistem nasıl işler?

tapu bedelinin hesaplanması Haberi

tapu bedelinin hesaplanması

Tapu bedeli hesaplama 2014!

Tapu satışı yapmak isteyen gayrimenkul sahipleri ve taşınmaz mal alıcılarının devir işlemini tamamlayabilmeleri için tapu bedelini ödemesi gerekiyor.


Söz konusu tapu bedeli, her sene yeniden belirleniyor. 2014 yılında yapılan düzenlemelere göre tapu bedeli; gayrimenkulün gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Ayrıca tarafların ödemeleri gereken masraflar arasında tapu döner sermaye masrafları yer alıyor. Döner sermaye masrafları kurumdan kuruma farklılık göstermek ile birlikte ortalama ödenecek tutar 100 TL ile 200 TL arasında değişiyor.


Tapu bedeli hesaplama 2014 örnekleri:

-500 bin TL satış değeri olan ev için 10 bin TL,

-400 bin TL satış değeri olan ev için 8 bin TL,

-300 bin TL satış değeri olan ev için 6 bin TL,

-200 bin TL satış değeri olan ev için 4 bin TL,

-100...