05 / 05 / 2024

tapu cezası 2022

tapu cezası 2022

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu sahiplerine son 15 gün uyarısı: Cezası var!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 15 gün sonra dolacak. İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren gelir vergisi ile ilgili detaylar...

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 2022 personel alımı için tarih resmen belli oldu. Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Türkiye'de 11 ayda 3 milyona yakın gayrimenkul satıldı! 144.1 milyon TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de 2022'nin 11 ayında 2 milyon 997 bin 668 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satıştan ise 35 milyar 144 milyon 100 bin 467 TL tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Tapu sahipleri dikkat! Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren başladı. Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz. Hemen bu detaylara bakın...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

tapu cezası 2022 Haberi

tapu cezası 2022

Tapu harcı, gayrimenkullerin alım-satım işlemleri için alınan tapu hizmet bedeli olarak biliniyor. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekli oluyor. Tapu harcı hem alıcıdan hemde satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor. 

Alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı %2 oranında tahsil edilen tapu harcı, toplamda satış bedelinin %4'ü oranında alınıyor. Bakanlar Kurulu kararı ile 5 Mayıs 2018 tarihinde %1,5 olarak uygulanan indirimli oran, 31 Ocak 2019 tarihinde sona erdi. 1 Ocak 2020'den itibaren hem alıcı hem satıcı için %2 olarak tapu harcı ödemesi alınıyor. 

Tapu harcı gayrimenkulün satış bedelinin üzerinden hesaplanıyor. Yani satışa konu olan taşınmazın satış bedeli ne kadar yüksek olursa tapu harcı için ödenecek tutar da o kadar yüksek oluyor. 
 

Tapu harcı, gayrimenkulün resmi satış bedeli üzerinden hesaplandığı için bazı...