18 / 05 / 2024

tapu daireleri yoğunluk

tapu daireleri yoğunluk

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından "randevu krizi" yaşandığına yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi. Web tapu sistemine de değinilen açıklamada, web tapu sistemiyle günlük ortalama 20 bin tapu işleminin doğrudan vatandaşlar tarafından başlatıldığı belirtildi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Ev alacaklar dikkat! Fazladan tapu harcı ödemeyin!

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu konut faizlerinin düşmesinin konut satışlarından yaşanan yoğunluk sonrası sıfır ev alacak vatandaşları uyardı. Tolu, “Tapu harcı ödemeden önce mutlaka bir danışmana veya vergi dairesine danışın” diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi'nde yapı ruhsatı yoğunluğu yaşandı!

Kocasinan Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yapı Denetim Mevzuatındaki değişiklikler ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği dolayısıyla yoğunluk yaşadı.

6 maddede yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri!

Yabancıların vatandaşlık limitinde yapılan indirim, konut satışlarını arttırdığı gibi, tapu dairelerinde de yoğunluk yarattı. Peki, konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde imar barışı yoğunluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "imar barışı" düzenlemesinden yararlanmak için adreslerini kayıt altına almak isteyen Ankaralılar, yoğunluk yaşatıyor. 

Vergi dairelerinde son gün yoğunluğu!

Kamuya ait olan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin bugün itibariyle sona ermesi sebebiyle vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor.

tapu daireleri yoğunluk Haberi

tapu daireleri yoğunluk

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından "randevu krizi" yaşandığına yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada, koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların sağlığının korunması, virüs yayılımının çoğalmamasına ilişkin bütün kamu kurumlarının farklı tedbirler aldığı ve sunulan hizmetlerin aksamadan sürmesi amacıyla toplum sağlığının ön plana alınarak hizmetlerin yönlendirildiği aktarıldı.

Kovid-19 salgını döneminde vatandaşların tapu müdürlüklerine işlem başvurularının 3 ayrı yerden gerçekleştirilebildiği belirtilen açıklamada, bu kapsamda tapu işleminin randevu alınmasına gerek bulunmadan yapılması amacıyla web tapu sisteminin oluşturulduğuna vurgu yapıldı. 

İnternet erişimi bulunmayan ya da kullanım durumu uygun olmayan vatandaşların tapu işlemleri müracaatlarını ALO 181 çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirebildiklerinin belirtildiği açıklamada, çağrı merkezi üzerinden 7 gün 24 saat hizmet sunulduğu vurgulandı. 

Açıklamada, bir diğer yöntemin ise işleme ilişkin hazırlıklarına devam...