16 / 05 / 2024

tapu dairesinde satış işlemi

tapu dairesinde satış işlemi

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet hakkının devir işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu dairesinde satış işlemi nasıl yapılır?

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz alım satım sürecinde tapunun aslı yoksa satış yapılır mı? Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

Tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul satış işlemlerinde tapu dairesinde belli miktarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir için öncelikle randevu alınması şart. Peki, tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

tapu dairesinde satış işlemi Haberi

tapu dairesinde satış işlemi

Tapu dairesinde satış işlemi nasıl yapılır?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların mülkiyet hakkının devir işlemleri taşınmazın yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor.


Tapu dairesinden önceden randevu alınması gerekiyor. Aksi halde randevu alınmadan gidilmesi durumunda tapu dairesinin hiç boş (randevusuz) saati olmayacağından, randevusuz devir işleme alınmıyor.


Bu nedenle internet üzerinden önceden tapu işlemleri için randevu alınması gerekiyor. Alınan randevu günü ve saatinde tapu dairesine gerekli belgeler ile gidilmesi gerekiyor. Herhangi bir belgenin eksik olması durumunda, işlem tamamlanamıyor. 


Belgelerin eksiksiz bir şekilde temin edilmesinin ardından, gerçekleşen satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. Harcın ödendiğine dair makbuzun da getirilmesi halinde tapu dairesinde satış işlemi gerçekleşmiş oluyor.


Gerekli belgeler:

1. Satılması istenen taşınmaza ait tapu senedi,


2. Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, (pasaport veya avukat kimliği ile...