28 / 04 / 2024

tapu dijital sistem

tapu dijital sistem

Gayrimenkul sektöründe dijital devrim başlıyor. MÜSİAD gayrimenkul sektörünün borsalaşması için kolları sıvadı. Yeni dönemde Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 

2024 yılı itibarıyla tapu işlemlerinde tüm sistem değişiyor. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o değişiklikler....

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

Dijital Türk Lirası'nda son adım! Yeni sistem çok yakında

Tüm dünyada dijital paralar finans dünyasına girdi. Ülkeler dijital paralara daha sıcak bakıyor ama kuralları ve denetimlerini sağlayarak. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dijital para var.

Kripto paralar kağıt paraların yerini alabilir mi?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde kripto para sektörünü kaleme aldı. İşte Hayrettin Karaman'ın 'Kripto para ve dijital sistem' başlıklı yazısı...

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Raylı sistem hattımızı 5 yıl içerisinde 18 bin kilometrelere çıkaracağız. Hızlı tren hattımızı ise 5 yılda 1200 kilometreden 5 bin 500 kilometreye çıkarma hedefindeyiz." dedi.

Koronavirüs dijital konut satışına talebi artırdı!

Koronavirüs salgını sebebiyle evden çıkılmayan dönemde ev gezme işleri dijital ortama aktarılırken pazarlıklar da yan yana gelmeden gerçekleştiriliyor. Tapu işlemleri de evden çıkmadan yapılıyor. Bu dönemde satın alınan evlerin yarısı, evden çıkılmadan alındı...

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

İnşaat firmalarında dijital para dönemi!

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Web Tapu sistemi nasıl işliyor?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe sokulan 'Web-Tapu' sistemine talep yağdı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hayata geçirilen uygulamayla sektör de canlılığını korumaya devam ediyor. Peki dijital ortamda sistem nasıl işliyor?

tapu dijital sistem Haberi

tapu dijital sistem

Her yıl milyonlarca gayrimenkulün piyasaya satılık veya kiralık olarak arz edildiği gayrimenkul sektörünün dijitalleşmesi için çalışmalar başlıyor. Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gayrimenkul Kıymetler Borsası'nı hayata geçirmek için çalışmalar başlattı.

MÜSİAD ve GABORAS işbirliğiyle hazırlanılan borsa için, İSEDAK (İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) üyeleri de destek olacak. 

Gayrimenkul borsasıyla yeni dönem 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan 'Gayrimenkul Kıymetler Borsası'nı değerlendirdi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşılması noktasında önemli bir adım olarak görüldüğünü söyleyen Kaan, "Tümü bir ekonomik değer ihtiva ediyor. Hatta sadece geçen yıl tapuda 8 milyondan fazla işlem yapılmış. TÜİK verilerine göre ise sadece geçen yıl 1.5 milyona yakın konut el değiştirdi. Hâlbuki internet ortamındaki beyanlar ile sektöre kontrolsüz arz edilen gayrimenkullerin sayısı...