08 / 07 / 2024

tapu evrakları nelerdir

tapu evrakları nelerdir

Konut, arsa ve iş yeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapuda istenen belgeler 2014..

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Hisseli tapuya pek çok kişi önyargılı bakar. Çoğu zaman miras yoluyla geçen bu hisseli tapu riskli midir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemek için gerekli olan evraklar nelerdir?

Ehliyet yenileme süreci gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemine dair merak ettiği soruları yöneltmeye devam ediyor. İşte detaylar!

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Veraset ilamı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Veraset ilamı, mirasçıların talep etmesi üzerine yetkili merci tarafından verilebiliyor. Peki, Veraset ilamı alabilmek için gerekli evraklar 2022 nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

Tapu senedi nedir? Tapu senedi çeşitleri nelerdir?

Tapu senedi; bir taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Peki, Tapu senedi çeşitleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

tapu evrakları nelerdir Haberi

tapu evrakları nelerdir

Tapuda istenen belgeler 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde gerçekleşiyor. Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için belgeler alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor:


Satıcıdan istenenler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcıdan istenenler:

- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca:

- Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Sırasıyla tapu işlemleri..

- Satıcı, tapu dairesinde sıramatikten TC kimlik numarası ile sıra numarası alır.

- Evrakların eksiksiz ise ön...