05 / 05 / 2024

tapu intifa

tapu intifa

İntifa hakkı tapu sicil müdürlüklerinde tescil edilerek alınan sınırlı bir ayni haktır. Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler ve işlemin mali yönünün bilgisi haberimizde yer alıyor..

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2016!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak tesis edilirken tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, intifa hakkı tesisi tapu harcı 2016 ne kadar?

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkı taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri ve taşınmazlarda tapu kütüğüne tescille kuruluyor. Mal sahibi intifa hakkını verdiği evi satabilir mi? İntifa hakkı olan ev satılabilir mi?

İntifa hakkında tapu harcı!

İntifa hakkı, kişinin bir mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olduğu hak oluyor. Bu hakın tesisi için belli oranda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkında tapu harcı ne kadar?

İntifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar!

Kuru mülkiyet kelime anlamı olarak, emlak üzerinde hiçbir yetkisi olmayan ancak tapu üzerinde ismi yer alan kişi olarak ifade ediliyor. Peki, intifa hakkı ve kuru mülkiyet arasındaki farklar neler?

İntifa hakkı sahibinin sorumlulukları!

Medeni Kanun gereğince intifa hakkı, taşınırlarda zilyetliğin devri, alacaklarda alacağın devri, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur. Peki intifa hakkı sahibinin sorumlulukları nelerdir? İşte intifa hakkı sahibinin yükümlülükleri...

Kuru mülkiyet tapu harcı ne kadar?

Tapu işlemlerinde intifa hakkı sahibi ile kuru mülkiyet sahibi taşınmaz üzerinden belirli oranda harç tapu harcı öderler. Peki Kuru mülkiyet harcı ne kadar? sorusunun cevabı haberimizde..

İntifa hakkının harcı!

İntifa hakkı sözleşmelerinde tapu işlemleri için gereken intifa hakkının harcı ne kadar? İntifa hakkı harç bilgileri nedir?sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz..

Tapu sicil dairesinde intifa hakkı!

İntifa hakkı tapu sicil müdürlüklerinde tescil edilerek alınan sınırlı bir ayni haktır. Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler ve işlemin mali yönünün bilgisi haberimizde yer alıyor..

Erdoğan Bayraktar yarın Tapu Arşivi Kongresi'ne katılacak!

Bakan Erdoğan Bayraktar, yarın saat 09.15'te Tapu Arşivi Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi'ne katılacak.

Tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne aktarıldı!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, tapu kayıtlarını dijital ortama aktardı. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) ile işlemler daha kolay olacak...

tapu intifa Haberi

tapu intifa

Tapu sicil dairesinde intifa hakkı!


İntifa hakkı en çok o hakka sahip olan kişinin ömrüyle sınırlı olan şahsi irtifak hakları grubundan sınırlı bir ayni haktır. İntifa hakkı sahibi öldüğünde mirasçılara devredilemez. İntifa hakkı sahibi öldüğünde kuru mülkiyetin sahibi mülkün tamamına sahip olur.



İntifa hakkı sözleşmeden ya da kanundan olmak üzere ikiye ayrılır. Sözleşme yoluyla geçen intifa hakkında mülkiyet ediniminde olduğu gibi taşınmaz malın maliki veya yetkili temsilcisi ve lehine intifa hakkı tesis edilecek şahsın yetkili vekili veya temsilcisinin katılımıyla  tapu sicil müdürlüğünde düzenlenecek resmi senet ile bedelli veya bedelsiz olarak tesis edilir.


Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler;


1.İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.


2.tntifa hakkı...