04 / 05 / 2024

Tapu intikal işlem ne kadar sürer

Tapu intikal işlem ne kadar sürer

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul kanuni mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, Tapu intikal talebi nasıl yapılır?

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Tapuda yapılacak 15 işlem için neler gerekli?

Tapu dairesinde yapılabilecek her işlem için ilgilisinden farklı evraklar talep ediliyor. Peki, tapuda en çok yapılan 15 işlem için hangi evraklar gerekli?

Uzun süredir işlem görmemiş taşınmazlara dikkat!

2017 yılı Ocak – Ekim döneminde Türkiye’de 2 milyon 96 bin 616 satış gerçekleştirildi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı çok uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken dikkatli olmak gerektiğini söylüyor.

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu komisyonu için ne tür belge almalıyım?

Tapu alım satım işlemine aracılık edenlere belli bir komisyon ödeniyor. Ödenen komisyona karşılık bir belge alınması gerekiyor. Peki, bu işlem için ne tür bir belge alınmalı?

Tapu intikal işlem ne kadar sürer Haberi

Tapu intikal işlem ne kadar sürer

Tapu intikal talebi nasıl yapılır?

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul kanuni mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. 


Mirasın intikal işlemi Tapu Müdürlükleri'nde yapılıyor. Tapuda intikal işlemi, iştirak halinde yapılabileceği gibi, müşterek mülkiyet halinde de yapılabiliyor. Tapuda intikal masrafları da yapılan işleme göre değişkenlik gösteriyor. Peki, tapu intikal talebi nasıl yapılır?


Tapu intikal talebi!

Mirasçıların, kendilerine intikal eden gayrimenkulle ilgili olarak işlem yapabilmeleri için öncelikle mirasçı olduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bunun için mümkün olan en kısa zamanda mahkemeye başvurarak veraset belgesi (mirasçılık belgesi) almaları gerekiyor. Veraset belgesi, ölen kişinin mirasçılarının kim olduğunu ve miras hisselerini belirten belgeye deniyor.


Tapuda intikal işlemleri için gerekli belgeler;


- İntikali istenen taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malların ada ve parsel numarasını...