09 / 05 / 2024

tapu satışları 2015

tapu satışları 2015

Nisan 2013 tarihinden bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın ilk ve en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Türkiye'deki faaliyetleri ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği toplantıda açıkladı.

Tapu sahipleri acilen baksın! Hisseli tapu satışlarında bunlara çok dikkat edin!

Milyonlarca tapu sahibinin önemsediği konular belirlendi ve hisseli tapu satışında dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıktı. İşte bütün ayrıntılar...

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Sultanbeyli'de yapılan tapu satışları meclis gündeminde!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde yapılan tapu satışları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

2019’da konut satışları düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, 2019’da konut satışları yüzde 1,9 oranla düştü.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu nasıl satılır?

Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay değil. Hisseli tapuya kredi verilip verilmeyeceği ise merak ediliyor.

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

tapu satışları 2015 Haberi

tapu satışları 2015

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Türkiye'deki 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. "Ofis sayımızda yüzde 350, danışman sayımızda yüzde 1000 büyüme yakaladık" dedi.


Nisan 2013 tarihinden bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın ilk ve en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, Türkiye'deki faaliyetleri ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği toplantıda açıkladı.


Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş ve Coldwell Banker Global Başkan Yardımcısı Michael Fischer'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, şirketin çalışmalarının yanısıra gayrimenkul sektörünün Türkiye'deki ve dünyadaki durumu hakkında da bilgi verildi.



Coldwell Banker Global Başkan Yardımcısı Michael Fischer; "İlklerin markasıyız"


Coldwell Banker'ın 6 kıtada, 43 ülkede, 3000 ofisi ve 86 bin danışmanı ile hizmet veren dünyanın en köklü ve bir numaralı gayrimenkul danışmanlık markası olduğunu belirten Michael Fischer, 2014 yılında 705.322...