25 / 08 / 2024

tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesi

tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesi

Tapu Tahsis Belgelerinin Esas Tapuya Çevrilmesiyle İlgili Duyuru Aksaray belediyesi, plan ve proje müdürlüğü tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesiyle ilgili vatandaşlara duyuru yaptı.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu sahiplerine önemli uyarı: Tapu belgeleri geçersiz mi olacak?

Taşınmaz mal sahipleri için son derece önemli olan bazı kritik detaylar gün yüzüne çıktı. Bu ayrıntılar, tapu sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle bazı durumlarda tapu belgelerinin geçerliliğini yitirebileceği vurgulanıyor. İşte tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yabancılara gayrimenkul satışı ile ilgili olarak 9 Aralık 2022 tarihinden sonra satışı yapılacak dövize ilişkin döviz alım belgelerinin ilgili tapu idaresine mutlaka KEP üzerinden gönderilmesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu üzerinde mülkiyeti sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgiler yer alıyor. Tapu belgelerinin bir çok çeşidi bulunuyor. Peki, tapu bilgileri nasıl öğrenilir? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Tapu senetleri sermayeye dönüşebilmeli!

Türkiye'de, 191 milyon 954 bin 270 tapu senedi mevcut. Yani kişi başına 2.3 tapu senedi denk geliyor. Fakat gayrimenkul yeteri kadar sermayeye dönüştürülemiyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapı kayıt belgelerinin de sermayeye dönüşebilmesi gerektiğini söyledi...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Pendik'teki tapu sorunu meclis gündeminde!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşanan tapu tahsis belgesi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin 7 sorusuna yanıt aradı..

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesi Haberi

tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesi

Yapılan duyuruda: Aksaray merkez imar planı sınırları içerisinde gecekondusu bulunan ve bu gecekondusundan dolayı 2981, 3290 ve 3366 kanunları gereğince hak sahipliği sıfatı taşıyan tapu tahsis belgesi sahiplerinin kendisinin, vekillerinin veya varislerinin tapu tahsis belgeleri ile plan ve proje müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Müracaattan sonra gerekli incelemeler neticesinde aşağıda yazılı olan şartları sağlayan hak sahiplerinin tapu tahsis belgeleri esas tapuya çevrilecektir. 

Tapu tahsis belgelerinin gerçek tapuya çevrilmesinde aranan şartlar: Tapu tahsis belgelerinin bulunması Islah imar planı veya kadastro planları sonucu oluşan veya mevcut imar planın uygulanmaması nedeniyle belediye meclis kararıyla ıslah imar planı olarak kabul edilen ve üzerinde muhafaza edilecek yapısının bulunması, Üzerinde kanun kapsamındaki tapu tahsis belgesi almış veya almaya hak kazanmış kişilere ait tahsise konu gecekondusunun bulunması İmar planında...