21 / 05 / 2024

tapu tesciline itiraz davası

tapu tesciline itiraz davası

Daha önceden kayıtlı bir gayrimenkul üzerinde yeni bir ayni hakkın yaratılmasına yarayan işleme tapu tescili deniyor. Peki, tapu tescili nasıl yapılır? Tapu tescili yapılmasının şartları nelerdir?

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz!

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz edilebiliyor. Yargıtay Kararı gereğince ifraz yoluyla oluşan tapu kayıtlarının kapsamının sağlıklı olarak belirlenebilmesi için müfrez kayıtlarına da bakılıyor..

Tapu tahsis belgesi tapu tescil davası!

Tapu tahsis belgesine dayalı açılan tapu iptali ve tescil davasına tahsise konu yerde düzenleme ortaklık payı kapsamında yapılacak indirimden sonra kalan alan üzerinden taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmesi gerekiyor. İşte dava örneği..

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Hisseli tapu satışına itiraz!

Hisseli arsalar paydaş olmayan birine satılırsa, hak sahibi olan diğer paydaşlar bireysel olarak dava açabilir mi? İşte, hisseli tapu satışına itiraz!

Kadastro tespitine itiraz süresi!

Açık bir tapu sicili sistemi kurulması amacıyla kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor. Kadastro tespit çalışmalarına itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?

Kağıthane, Hürriyet ve Çağlayan'ın tapu davasında mutlu son!

Kağıthane, Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde 50 yıldır devam eden tapu davası, binlerce vatandaşı mutlu edecek şekilde sonuçlandı. 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi...

Kağıthane, Hürriyet ve Çağlayan tapu davasında karar verildi!

Kağıthane, Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde 50 yıldır devam eden tapu davası, binlerce vatandaşı mutlu edecek şekilde sonuçlandı. 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi...

Kağıthane'nin 50 yıllık tapu davası sonuçlandı!

Kağıthane, Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde yaklaşık 50 yıldır süren tapu davası, binlerce vatandaşı mutlu edecek bir şekilde sonuçlandı. 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi.

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Kentsel dönüşüm itiraz süresi!

Kentsel dönüşümde riskli yapı maliklerine tapu tarafından tebligat gönderiliyor. Kendisine yapılan tebliğten sonra maliklerin kentsel dönüşüme itiraz hakları doğuyor. Peki, kentsel dönüşüm itiraz süresi ne kadardır?

Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Tapu siciline işlemiş olan tapu tescili yanlış yazılmış,kanuna aykırı ya da usulsüz bir şekilde düzenlenen tapuya itiraz edilebilir mi? Tapu tesciline itiraz etme şartları neler? Tapu tescili nasıl düzeltilir?

Tapu tesciline itiraz!

Tapu sicilindeki tescilin yanlış olması veya tapunun kanunu aykırı, usulsüz bir şekilde düzenlemesine tapu tescilinin düzeltilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tesciline itiraz nasıl yapılıyor?

tapu tesciline itiraz davası Haberi

tapu tesciline itiraz davası


Tapu tescili nasıl yapılır?

Tapu tescili, tapuda bir yanlışlık varsa, tapu kanuna uygun değilse ve usulsüz düzenlenmiş ise tapu tesciline itiraz edilerek yeniden düzenlenmesi istenebiliyor. Tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Mahkeme bu davayı tapu tescilinde kimin adı yazıyorsa ona yönlendiriyor.


Tapu tescili davası tescilin terkini ya da tescili söz konusu ise dava açılabiliyor. Davacının konuya tamamen hakim olması davanın işleyişini rahatlatıyor. Tapu iptali ile tescilde işlenmişse o zaman taşınmazın bulunduğu yere göre, Köy Muhtarlığına, Belediye Başkanlığına yönlendirilmesi ile tapu iptali davası açılabiliyor.  


Tapuya tescil nasıl yapılır?

Tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Davada  taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu kayıt sebeleri araştırılıyor ve sonuca bu...