04 / 05 / 2024

Tapuda bağış harç oranları

Tapuda bağış harç oranları

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda yeni dönem yarın resmen başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu  son dakika detaylarına bakın...

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın... İşte son dakika detayları...

1.000 TL bayram harçlığı verilecek! Başvuran alacak! Bayram harçlığı başvuru 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram harçlığı kapsamında 1.000 TL'lik ödemelerin yapılacağına yönelik haberler gelmeye başladı. Peki bayram harçlığından kimler yararlanabilir? Bayram harçlığı kimlere verilecek? İşte detaylar...

Bayram harçlığı almak isteyenlere başvuru açıklandı! İşte bayram harçlığı için başvuru yöntemi!

Ramazan Bayramı yaklaşırken, insanlar bayram harçlıklarını alabilecekleri kurumları araştırmaya başladı. Bayram harçlığı almak için gereken detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak müjde! Kimlik kartı ile başvurana 350-600 TL her ay harçlık gibi yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak destek ödemesi müjdesi geldi. Kimlik kartını alan hemen bu yardıma başvursun her ay harçlık gibi 350-600 TL para alsın! İşte bütün ayrıntılar...

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

Başvuran yeni yıla borçsuz harçsız girecek! En büyük borç kapatma kredini kaçırmayın!

Başvuru yapan kişiler 2023 yılına borçsuz harçsız girecek. İş Bankası, TEB, ING, Yapı Kredi, QNB, Akbank, Garanti BBVA’ya borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

2023 yılıyla beraber emlak alım satım işlemlerine yeni düzenlemeler de getiriliyor. Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Söz konusu değişiklik 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak....Aman dikkat...

Tapuda bağış harç oranları Haberi

Tapuda bağış harç oranları

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapu üzerinden yapılan işlemlerden biri de karşılığında hiçbir bedel alınmadan yapılan devir işlemleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu devir işlemi "tapuda bağış" olarak nitelendiriliyor. Peki, tapuda bağış harcı ne kadar?


Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe de deniyor.


Tapuda bağış için gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge.


Tapuda bağış harcı 2014..

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni...