05 / 05 / 2024

tapuda birleştirme ne demek

tapuda birleştirme ne demek

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabildiği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de tapu birleştirme işlemi yapılabiliyor. Peki, tapuda tevhit nedir?

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

Tapuda pasif ne anlama gelir?

Tapuda geçen bazı kalıp cümleler bulunmaktadır. “Tapuda pasif’ onlardan biridir. İşte “tapuda pasif ne demektir? detayları!

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

tapuda birleştirme ne demek Haberi

tapuda birleştirme ne demek

Tapuda tevhit nedir?

Tevhit işlemi; tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi anlamına geliyor. Söz konusu işlem, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabildiği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor.


Tapu tevhit  (birleştirilmesi) işlemi, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Birleştirme işlemleri için verilen hizmet karşılığında söz konusu gayrimenkuller için kayıtlı değerler üzerinden, ayrı ayrı tevhit harcını ödenmesi gerekiyor. Tapunun birleştirilmesi işlemi için ödenmesi gereken harç ifraz olan parselin tevhit işlemi olmadan...