17 / 05 / 2024

tapuda blok edilen gayrimenkuller

tapuda blok edilen gayrimenkuller

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi.

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

Merkez Ankara O Blok için imzalar atıldı! Sözleşme bedeli dudak uçuklattı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen Merkez Ankara projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Merkez Ankara O Blok için imzalar atıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda yeni düzenleme! Taşınmaz satış sözleşmelerini noterler mi yapacak?

Tapuda yeni bir düzenleme getirildi. Kabul edilen 6. Yargı Paketi ile noterlere yeni görevler verildi. Peki noterlere verilen görevler ne? İşte detaylar…

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

tapuda blok edilen gayrimenkuller Haberi

tapuda blok edilen gayrimenkuller

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yapılan çalışmalarla hain örgütün şeytanın aklına bile gelmeyecek planları deşifre oluyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi. Arazileri kendi mensuplarına hisseli satış yoluyla satmaya çalışan ihanet çetesinin amacı ise devletin karşısına çok sayıda muhatap çıkararak yargı süreçlerini uzatmak. Ancak hükümetin oyunu önceden fark ederek önlem almasıyla bu şeytani oyun da bozuldu.


BLOKE YÖNTEMİ UYGULANDI

"Himmet" adı altında toplanan paralarla satın alınan Turgut Özal Üniversitesi'nin arazisi gibi finansal değeri yüksek birçok yeri kaybetmek istemeyen FETÖ hukuki süreçleri uzatarak, operasyonların önünü tıkayacak ve arazileri elinde tutacaktı. Ancak hükümetin OHAL sonrası yasal düzenlemeleri hızla devreye almasıyla örgütün hain planları altüst oldu. FETÖ operasyonları...