23 / 05 / 2024

tapuda bodrum olarak kayıtlı taşınmaz malın daire olarak kullanılması

tapuda bodrum olarak kayıtlı taşınmaz malın daire olarak kullanılması

Tapu belgesinde, taşınmaz malın cinsi ve mülkiyet türü gibi ait olduğu taşınmaz mala ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, tapuda bodrum 2 yazılması ileride sorun teşkil eder mi?

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Ofisini konut olarak satanlara şok haber! Danıştay'dan düşük KDV uygulamasına dur kararı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ruhsat veya tapuda ofis olarak gösterilen taşınmazların konut olarak satışı ile ilgili bir son dakika gelişmesini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

Apartmanlardaki işyerlerinin kirası ne kadar artacak?

Konut kira artışına 1 yıl süreyle yüzde 25 zam sınırı geldi ama işyerleri kapsam dışında kaldı.. İşte bu noktada apartman dairelerini işyeri olarak kullananlar ya da home ofis kiralayanlarla mülk sahipleri arasında anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Tapuda konut olarak görülen ancak işyeri olarak kullanıl

Tapuda eklenti olarak görünen bölümler mülk sahibine mi ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçe Esenyurt oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, "1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Aile konutunda borçsuz eşe itiraz hakkı verildi! 

Aile konutu olan bir taşınmazın tapuda sahibi olarak görünen eş, diğer eşin onayını almadan satış yapamıyor. Fakat aynı konut hacizle satılmak istendiğinde borçlu olmayan eşin bunu engelleme ya da satışı iptal ettirme fırsatı yoktu. Anayasa Mahkemesi borçsuz eşe itiraz hakkı tanıdı.

Adnan Oktar'ın villası tapuda arsa olarak kayıtlı iddiası!

Adnan Oktar'ın dikkat çeken villasının bulunduğu alanda, imar planına göre üstünde yapı gözükmediği, tapuya göre ise orası bir arsa olarak kayıtlı olduğu iddia edildi..

Tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Kanunen apartmanda bazı işyerlerinin açılması muvafakatnameye bağlanırken, kimi işyerlerinin açılması ise muvafakatname alınsa dahi yasak oluyor. Peki, tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler!

Tapu dairesinde alım satım işleminiz olduğunu ancak, kimlik belgenizin olmadığını düşünelim. Bu durum kimlik belgesi yerine kullanılabilecek belgelerin temin edilmesi ile giderilebiliyor. İşte tapuda kimlik olarak kullanılabilecek olan belgeler...

Evi home ofis yapmak için gerekenler!

Home ofis, ev ve işyerinin birleştiği bağımsız bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Tapuda mesken olarak kayıtlı taşınmaz malın bir bölümü malik tarafından işyeri olarak kullanılabiliyor. Peki,evi home ofis yapmak için gerekenler nelerdir?

Ev işyerine nasıl çevrilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince evin işyerine dönüşmesi için öncelikle belediyenin bölgedeki imar planlarının buna izin vermesi gerekiyor. Peki, tapuda mesken olarak kayıtlı ev işyerine nasıl çevrilir?

Ofton İnşaat'ın hedefi yabancı zengin!

Ofton İnşaat 30 milyon euro yatırımla Bodrum’daki ilk projesine başladı. 2016’da teslim edilecek projede hedef yabancı zenginler. Şirket İstanbul’dan sonra yeni üssünü Bodrum olarak belirledi.

tapuda bodrum olarak kayıtlı taşınmaz malın daire olarak kullanılması Haberi

tapuda bodrum olarak kayıtlı taşınmaz malın daire olarak kullanılması

Tapuda bodrum 2 yazılması ileride sorun teşkil eder mi?

Tapu belgesinde, taşınmaz malın cinsi ve mülkiyet türü gibi ait olduğu taşınmaz mala ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Daire olarak kullanılan bir taşınmaz malın, tapuda bodrum olarak kayıtlı olması bir sorun teşkil etmiyor. Nitekim, 8 Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında bodrum katlarının yapının ihtiyacına göre mesken veya otopark olarak kullanılabileceğine ilişkin esaslar bulunuyor.


Alan kullanımları:

a) Konut alanı: Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanlardır. Ancak, yol boyu ticaret olarak teşekkül etmiş konut alanlarında bulunan parsellerin zemin kat ve yol seviyesinde veya açığa çıkan bodrum katlarının yoldan cephe alan mekânlarında, gürültü ve kirlilik oluşturmayan ve imalâthane niteliğinde olmayan, gayrisıhhi özellik taşımayan,...