03 / 05 / 2024

tapuda düşük bedel göstermek

tapuda düşük bedel göstermek

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için tapuda konut bedelini düşük gösterenlere ceza kesti.

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Nevşehir'de binlerce ev sahibi büyük tedirginlik yaşıyor!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için tapuda konut bedelini düşük gösterenlere ceza kesti.

Tapuda konut bedelini düşük gösteren yandı!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Sincan'da düşük bedel isyanı!

İki mahallede başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için hak sahipleriyle masaya oturan Sincan Belediyesi, verilen bedellerin düşük olduğunu öne süren bir grup mahalleli tarafından protesto edildi.

Özak GYO genel kurul bilgilendirme dökümanını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, genel kurul bilgilendirme dökümanı ile ekinde yer alan bağımsız üye adayları özgeçmişleri ve ilişkili taraf işlemleri raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile paylaştı...

Metrekare.com ile her yer tanıdık!

Taşınmak, hayatınızı değiştirmek anlamına gelebilir. Metrekare.com “ Çevrede Neler Var ? ” özelliğiyle ihtiyaç duyabileceğiniz her noktayı ulaşım imkanları ve yürüme süreleriyle birlikte gösteriyor. Yani Metrekare.com ile her yer tanıdık.

Ay Işığı Evleri'nde en düşük teklifi Şifa İnşaat verdi!

Geçtiğimiz ay yaklaşık maliyetin üstündeki teklifler nedeniyle iptal olan Ay Işığı Evleri'nin yeni yapım ihalesi gerçekleştirildi. Ay Işığı Evleri'nde en düşük teklifi Şifa İnşaat verdi...

Ege Seramik genel kurul bilgilendirme dökümanlarını internet sitesinde yayınladı!

Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 6 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak 2013 yılı olağan genel kuruluna ilişkin bilgilendirme dökümanların internet adresinde yayınlandığını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama şöyle...

Çemaş Döküm Sanayi genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.

İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi semineri 17 Nisan'da!

İstanbul'da İnşaat ve Taahhüt Firmaları'nın üst düzey yetkililerinin katılacağı, İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi konulu seminerimiz, 17 Nisan 2014 tarihinde, İstanbul Sheraton Hotel'de gerçekleştirilecek...

Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı...

tapuda düşük bedel göstermek Haberi

tapuda düşük bedel göstermek

Evini düşük gösterenlere aradaki vergi ve gecikme zammıyla birlikte 2-10 bin lira arasında değişen cezalar kesildi haberleri yayılmaya başladı. Kesilen cezaların ardından Nevşehir' de aynı durumda olan ev sahipleri bana da ceza gelir mi? sorusunu sormaya başladı. 

Maliye, gayrimenkulde alım satımların gerçek bedel üzerinden yapılmasını teşvik etmek için broşürler hazırladı. 

Maliye, gayrimenkullerin gerçek değerinden gösterilmesi, emlak vergisinde kaybın son bulması ve tapuda rayiç bedele son verilmesi konusunda önemli adımlar atıyor. Emlak şirketleri, belediyeler, bankalar tarafından belirlenen konut değerleri konusunda da standart getirilmesi hedefleniyor. Gelir İdaresi hazırladığı broşürle "risk almayın, gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin" çağrısı yaptı. 

Alana da satana da ceza volda Tapuda eksik konut bedeli ödeyenlere aradaki farkla beraber tapu harcının da dörtte biri kadar ceza kesiliyor. 

Gayrimenkulü hem alan hem de...