09 / 05 / 2024

tapuda kooperatif üyelerine tahsis istemi

tapuda kooperatif üyelerine tahsis istemi

Kooperatif temsilcilerinin talebi doğrultusunda yapılan işlemler arasında bulunan tapuda ferdileşme nedir? Bir diğer ifade ile kooperatif üyelerine tahsis istemi olarak bilinen işlem için neler gerekli?

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

Kooperatif nasıl tasfiye edilir?

Kooperatiflerde mahkemece veya genel kurulca tasfiye memurları seçilmediği takdirde tasfiye işlerini yönetim kurulu yapar, Tasfiye kurulu üyelerine, atamayı yapan merci tarafından tespit edilecek miktarda ücret ödenir. Peki, kooperatif nasıl tasfiye edili

Tapuda ferdileşme işlemi!

Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda ferdileşme işlemi nasıl gerçekleşir?

Tapuda satışa arz şerhi ne demek?

Satış vaadi, ilerideki bir tarihte bir malın satışını taahhüt niteliğinde ön akit deniyor. Sözleşmeler noter tarafından yapılıyor. Peki, tapuda satışa arz şerhi ne demek?

Tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar!

Satış işlemi; alıcı ve satıcıya karşılıklı borç ve hak yükleyen bir sözleşmedir. Alıcının taşınmazın bedelini ödemesine karşılık, satıcı da malın mülkiyetini alıcıya bırakır. Peki, tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?

Tapuda satış ve ipotek işlemleri!

Taşınmazların satışı tapu dairelerinde gerçekleşiyor.Tapu işlemleri arasında tapuya şerh konabiliyor. Tapu ipotek işlemleri için gerekli belgeler neler? Peki, tapuda satış ve ipotek işlemleri neler?

Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapu alma işlemlerinde yapılan yanlışlıklar düzeltilebiliyor. . Paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebilir. Peki, tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapuda satış harcı ne kadar?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için iki tarafında yanında bazı belgeler bulundurması ve tapuda satış harcını ödemesi gerekiyor. İşte bu tapuda satış harcı ne kadar?

Tapuda satış bedeli 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesindeki tapu işlemlerin tamamlanabilmesi için belli oranda vergi ödemesi gerekiyor. Peki, ödenecek 2014 tapu satış bedeli nasıl hesaplanıyor? İşte tapuda satış bedeli 2014...

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

tapuda kooperatif üyelerine tahsis istemi Haberi

tapuda kooperatif üyelerine tahsis istemi

Tapuda ferdileşme nedir?

Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Ferdileşme için kur'a keşidesini (tutanağını) aramaya gerek duyulmuyor.


Kooperatif temsilcilerinin talebiyle işlem sonuçlandırılır.


İstenen Belgeler

1) Taraf / Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


2) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


3) Kooperatifin yetki belgesi,


4) Hangi üyeye nerenin tahsis edildiğini gösterir yönetim kurulunca onanmış liste ile üyelerin nüfus kimlik bilgileri,


c) Tescil İstem Belgesinin Yazım Örneği

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz malların tamamı Sınırlı Sorumlu 3.Basın Sitesi Konut Yapı Kooperatifi adında kayıtlı olup, bu kez ekte sunduğumuz yetki belgesine istinaden adı geçen Kooperatifi temsilen bizler Ömer Ali AKSAKAL ve Cemil BAŞTİRYAKİ iş bu...