02 / 05 / 2024

tapuda Otopark şerhi

tapuda Otopark şerhi

Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor. Tapuya otopark şerhi de düşülebiliyor. Peki, otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Otopark şerhi nedir?

Ulaşım araçları için bir binanın içinde veya bu binanın oturduğu parselde açık veya kapalı olarak düzenlenen otoparklar, bina otoparkı oluyor. Kimi yapıların tapusunda otopark şerhi bulunabiliyor. Peki, tapuda otopark şerhi nedir?

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

Tapuda son bir senede aile şerhi konulan konut sayısı 15 bin 171 oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı önemli açıklamada, son 1 senede aile şerhi konulan konut sayısının 15 bin 171 oldu rakamına ulaştığını söyledi.

Tapuda kamu adına istimlak şerhi bulunması nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Aileden miras olarak kalan bir arsa var. Emlakçı bize burayı almak isteyenler olduğunu söyledi, ama tapuya gittiğimizde kamu adına istimlak şerhi bulunduğu söylendi. Bu işte bir terslik yok mu?' sorusunu yanıtladı

Tapu şerhi harcı 2017!

Tapuda genellikle gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için şerh konulabiliyor. Peki, tapu şerhi harcı 2017 ne kadar?

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

Tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Sit alanı ilan edilen taşınmaz malların tapu kütüğüne "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. Tarih – Yevmiye" şeklinde şerh düşülüyor. Peki, tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Tapu şerhi sorgulama!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki, tapuda şerh olup olmadığı nasıl sorgulanır? İşte tapu şerhi sorgulama..

Tapu şerhi için gerekli evraklar!

Bir taşınmaz malın tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile şerh konulabiliyor. Şerh gerekli belgeler ile Tapuda konulabiliyor. Peki, tapu şerhi için gerekli evraklar nelerdir?

Tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

Evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Aile konutu eşten izin alınmadan satılamıyor. Peki, tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

tapuda Otopark şerhi Haberi

tapuda Otopark şerhi

Otopark şerhi nasıl kaldırılır?

İmar Kanunu gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor.


Otoparklar

MADDE 37- İmar planlarının tanziminde, planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile müstakbel ihtiyaçlar göz önünde tutularak lüzumlu otopark yerleri ayrılır.

Otopark ihtiyacı bulunan bina ve tesislere lüzumlu otopark yeri tefrik edilmedikçe yapı izni, otopark tesis edilmedikçe de kullanma izni verilmez.


Kullanma izni alındıktan sonra otopark yeri, plana ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak başka maksatlara tahsis edilemez. Bu fıkra hükmüne aykırı hareket edildiği takdirde, ilgili idarece yapılacak tebligat üzerine en geç üç ay içerisinde bu aykırılık giderilir. Mülk sahibi tebligata rağmen müddeti içerisinde gerekli düzeltmeyi yapmaz ise, belediye encümeni veya il idare kurulu kararı ile bu hizmet...