24 / 07 / 2024

tapuda teknik hataların düzeltilmesi

tapuda teknik hataların düzeltilmesi

Kadastro tespitleri sırasında, taşınmazların geometrik durumları tespit edilirken ölçü, tersimat ve teknik hesaplardan doğan fenni hataların idari yoldan düzeltilmesi işlemi "Tapuda miktar düzeltmesi" olarak tanımlanıyor...

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

Yücel Sitesi Malikleri, Teknik Yapı'nın yarattığı mağduriyetin sona ermesini istiyor! 

Teknik Yapı'nın kentsel dönüşüm sürecinde Yücel Sitesi maliklerini ve Yücel Park projesinden konut satın alan müşterilerini mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar bu mağduriyetin sona ermesini istiyor...

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

5k Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

5k Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi İstanbul Şubesi Küçükçekmece’de 500 bin TL yatırım bedeli ile Selahattin Doğaç tarafından açıldı.

Fiha Teknik Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fiha Teknik Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Bayrak Güngör tarafından kuruldu.

Kaen Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kaen Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi Beykoz’da  100 bin TL sermaye bedeli  ile Yiğit Köse ve Sertaç Alagöz tarafından kuruldu.

Kop Teknik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kop Teknik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Küçükmotor tarafından kuruldu.

Rasyonel Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Rasyonel Teknik Yapı İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Dursunkaya tarafından kuruldu.

Plato Teknik Yapı İnşaat Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Plato Teknik Yapı İnşaat Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Samancıoğlu, Gökhan Yaşar ve Gündüz Demircioğlu ortaklığında kuruldu.

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

tapuda teknik hataların düzeltilmesi Haberi

tapuda teknik hataların düzeltilmesi

Tapuda miktar düzeltmesi!

Tapuda miktar düzeltmesi bir diğer ifade ile tapuda miktar tashihi işlemi ile ilgili yasal hükümler, 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 41. maddesinde açıklanıyor. 


Burada yer alan hükümler gereğince kadastrosu kesinleşmiş taşınmaz mallarda vasıf ve mülkiyet değişikliği dışında kalan ölçü, tersimat ve hesaplamalardan doğan fenni hatalar, ilgilinin müracaatı veya Kadastro Müdürlüğünce re’sen düzeltiliyor.


Buna göre; Kadastro tespitleri sırasında, taşınmazların geometrik durumları tespit edilirken ölçü, tersimat ve teknik hesaplardan doğan fenni hataların idari yoldan düzeltilmesi işlemi "Tapuda miktar düzeltmesi" olarak karşımıza çıkıyor.


Tapuda miktar tashihi için gerekli belgeler..

- Kadastro Müdürlüğünce düzenlenen değişiklik beyannamesi ve rapor.

- Malikin veya maliklerin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları, malik veya malikler bizzat müracaat etmiyorlarsa miktar tashihi işlemi için açık yetkinin bulunduğu düzenleme şeklinde vekaletnameleri ile vekilin nüfus hüviyet...