01 / 05 / 2024

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? Dava nasıl açılır? İşte tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği..

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Cam, kırıldığında geri dönüştürülmesi zor olan bir malzeme gibi görülebilir. Ancak birkaç temel malzeme ile onarmak mümkündür. Yalnız, dikkat edilmesi gereken nokta hemen düzeltilmesi gerektiğidir. Peki kırılan cam nasıl tamir edilir, gereken malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Elon Musk'un canını sıkan gelişme! Araçları geri çağırılıyor

Tesla, Çin'de satılan 67 bin 698 aracını geri çağırdı. Araçlardaki hataların düzeltilmesi için yazılımlarının düzeltileceği ifade edildi.

Tapuda sorgulama skandalı: 136 ünlü ismin bilgileri paylaşıldı!

Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan iki çalışanın, 136 ünlü ismin gayrimenkullerini sorgulayarak elde ettikleri bilgileri, emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları öğrenildi. İki personel hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Son dakika haberi! Borcunu yapılandırana ek maliyet yok!

İş dünyasında, milyonlarca şirketi kapsayan "işletme kayıtlarının düzeltilmesi, matrah ve vergi artırımı, stok düzeltme bayanı, kasa-ortaklar cari hesaplar düzeltmeleri, işletme aktifindeki taşınmazların kayıtlı değerinin yükseltilmesi" düzenlemeleriyle derin nefes aldı.

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Matild Manukyan’ın miras kavgası bitmiyor! İşte okuması bile yoran miras!

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak amacıyla Kerope Çilingir’e dava açan toplam 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu.

Kanal İstanbul'u kararlı şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz!

Kanal İstanbul hakkında konuşan Bakan Kurum, "Düzeltilmesi gereken ne varsa bunu da dikkate almak suretiyle projemizi kararlı şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz." diye konuştu...

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi Haberi

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. İsim düzeltme işlemleri için ilgili Tapu Müdürlüğüne başvurulması halinde, Tapu Sicili Tüzüğü’nün 75. maddesi ve İdarenin 2014/3 sayılı Genelgesi doğrultusunda işlemlere yön veriliyor.


Söz konusu mahkeme taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemelerine açılıyor. Davayı, tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.


Tapu sicilindeki isim yanlışlığının düzeltilmesi için nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,


Kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı,


Veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor. Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği ise şu şekilde sıralanıyor:


Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği:


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE


…………….



DAVACI        : ad soyad adres...