25 / 07 / 2024

Tapudan hazineye katkı

Tapudan hazineye katkı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.

Tapudan uzak bir sanayi modeline vakit kaybetmeden geçilmeli!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, "Tapudan uzak bir sanayi modeline vakit kaybetmeden geçilmelidir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiğimiz 'emlak sanayi' modelinin hayata geçmesinde odamız, her türlü katkıyı vermeye hazırdır." dedi.

Kocaeli'de bir vatandaş evini hazineye bağışladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan Fikret Çubukçuoğlu, evini hazineye bağışladı. Eşiyle Gölcük Tapu Müdürlüğü'ne giden Çubukçuoğlu, ekonomiye katkı sağlamak istediğini açıkladı.

Hazine arazileri ülke ekonomisine katkı sağlayacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeye göre hazineye ait araziler devlete gelir getirirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Araziler, değerinin binde biri oranında kiraya verilecek.

Tapudan Hazineye 11,6 milyarlık liralık katkı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 2017'de 11 milyar 646 milyon 897 bin 496 liralık harç ve vergi geliriyle Hazineye katkı sağladıklarını söyledi. 

Ermenek Barajı ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen, Türkiye'nin 2'nci en yüksek barajı özelliği taşıyan Ermenek Barajı, enerji üretimine başladığı günden bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 610 milyon liralık katkı sağladı.

Tapu'dan Hazine'ye 9 ayda 6,5 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 9 ayında gerçekleştirdiği 5 milyon 606 bin 318 işlemde, Hazine'ye 6 milyar 535 milyon liralık katkı sağladı.

Yabancılara konut sat, ihracata katkı yap!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor" dedi. İşte açıklaması...

Ulus'ta vatandaşların katkısıyla meslek yüksekokulu yapıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Bartın Üniversitesi'ne bağlı 3 bin metrekare kapalı alana sahip 3 katlı meslek yüksekokulu binası yapıldı.

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı inşat sektörüne büyük katkı sağlayacak!

İnşaat sektörüne büyük katkı sağlayacak fuar 4 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuar, imalatçı ve satıcıları bir araya getirmeyi, akademisyenlerle uygulamacıları buluşturmayı hedefliyor.

Recep Altepe: İznik çini fırınları turizme katkı sağlayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Çini Fırınları kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bu çalışmalar, hem kültürümüze hem de İznik turizmine katkı sağlayacak” dedi.

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015!

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı bina, arsa ve araziler için, mükellefiyetin başlangıç yılında tespit edilen vergi değeri üzerinden tahsil ediliyor. Peki, kültür ve tabiat varlıklarını koruma katkı payı 2015 ne kadar?

Kültür ve tabiat varlıkları katkı payı iki kez alınır mı?

Kültür ve tabiat varlıklarını korumak için yapılacak projelere katkı payı alınabiliyor. Katkı payı, bina, arsa ve araziler için tespit edilen vergi değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, kültür ve tabiat varlıkları katkı payı iki kez alınır mı?

Tapudan hazineye katkı Haberi

Tapudan hazineye katkı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.


Bakan Güllüce, “En fazla harç geliri ise 4 milyar 441 milyon 302 bin 189 TL. ile alım - satım işlemlerinde gerçekleşti” dedi.


Satış, Bağış, ÖKBA, Taksim, İntikal, İpotek, Konut İpoteği, İpotek Terkini, Cins Tashihi gibi alanlarda toplam 4 milyon 665 bin 336 adet işlem yapıldı.


Tüm tapu işlemlerinin online olarak yapılmasını sağlayan Genel Müdürlük, vatandaşın memnuniyetini daha da arttırmak için her geçen gün kendini...