25 / 07 / 2024

Tapudan hazineye

Tapudan hazineye

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!

Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde 3 bin 500 tapudan 1.500 tanesi sahiplerine verildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Akkoza’da da hukuki süreç sürüyor. 

Geçen sene yapılan tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar lira katkı sağlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2023 yılında tapu ve satış işlemlerinden hazineye 60 milyar liranın üzerinde katkı sağlandığını kaydetti.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Tapudan cayma hakkı var mı?

Gayrimenkul alıp ya da satan kimseler kısa süre içerisinde bu kararlarından pişman olabiliyor. Peki, alınan ev iade edilir mi? Tapudan cayma hakkı var mı? İşte merak edilenler...

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

Tapudan hazineye Haberi

Tapudan hazineye

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2014 yılının sadece ilk 8 ayında hazineye 4 milyar 667 milyon 409 bin 541 TL. harç geliri aktardığını açıkladı.


Bakan Güllüce, “En fazla harç geliri ise 4 milyar 441 milyon 302 bin 189 TL. ile alım - satım işlemlerinde gerçekleşti” dedi.


Satış, Bağış, ÖKBA, Taksim, İntikal, İpotek, Konut İpoteği, İpotek Terkini, Cins Tashihi gibi alanlarda toplam 4 milyon 665 bin 336 adet işlem yapıldı.


Tüm tapu işlemlerinin online olarak yapılmasını sağlayan Genel Müdürlük, vatandaşın memnuniyetini daha da arttırmak için her geçen gün kendini...