22 / 12 / 2024

tapular hangi durumlarda iptal olur

tapular hangi durumlarda iptal olur

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu tapu iptaliyle ilgili bir soruya yanıt verdi..

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

SED yardımı hangi durumlarda kesilir?

SED yardımı diğer sosyal yardımlar gibi gündemde olan konulardan bir tanesidir. Vatandaşlar, hangi durumlarda SED yardımının kesileceğini araştırıyor. İşte o merak edilen detaylar!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme her yıl güncellenir. Peki “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” İşte merak edilen soruların yanıtları…

Hangi durumlarda engelli raporu verilir?

Engelli raporu, belli bir engellilik seviyesinde olan kişilere verilmektedir. Peki Hangi durumlarda engelli raporu verilir? İşte detaylar!

Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir?

Kiracılar, hangi durumlarda tahliye edileceğini detaylıca bilmelidir. Örneğin, Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir? İşte bu sorunun yanıtı…

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan bir davadır. Peki, Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir?

Bir gayrimenkulün kiralanması esnasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir? İşte tüm merak edilenler...

tapular hangi durumlarda iptal olur Haberi

tapular hangi durumlarda iptal olur

Binamızda yedi daire var, beşi projede görülüyor ikisi görülmüyor. Bunların yeri projede biri kapıcı dairesi diğeri sığınak. Ancak tapuda yedi malik var ve her bir malikin hissesi 1/7, binada kat irtifakı yok. Bu halde tapular iptal olur mu? • A.K. 


Bu konuda bir yanıt vermişim gibi bir izlenimim var ancak sanki kat irtifakı varmış gibi hatırlıyorum. Oysa kat irtifakı da yokmuş. Bu durumda akla iki şey gelir. 

Birincisi; bina yasal prosedür içinde yapılmıştır yani ruhsatı, tasdikli projesi vardır ama kat irtifakı kurulmayıp yedi ortak adına tescillidir. Bu tatbikatta pek görülen bir şey değil. Zira ruhsatlı, tasdikli projeli, her hali ile yasal bir binada sanki kat irtifakı kurmak mecburi imiş gibi önce kat irtifakı kurulur, sonra da kat mülkiyetine geçilir. 

Bu konuda ikinci...