03 / 05 / 2024

tapunun harcı 2014

tapunun harcı 2014

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu dairesinde verilen hizmet karşılında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. 2014 tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte 2014 yılı tapu harcı oranları...

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu harcı hesaplama 2015 örneği!

Gayrimenkullerin satış sürecinde, tapunun alıcıya devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan devir için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. İşte tapu harcı hesaplama 2015 örneği..

Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Taşınmaz mal devirlerinde işlemin tamamlanması ve tapunun alıcı adına tescil edilmesi için harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ne kadar? Tapu harcı ödemeleri nasıl yapılır?

Tapu harcı ödeme zamanı!

Tapunun alıcıya devredilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi ve tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı ne zaman ödenir? İşte tapu harcı ödeme zamanı...

Kadastro harcı ne kadar?

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. Peki, kadastro harcı ne kadar?

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

İnşaat ruhsat harç hesaplama 2014!

İnşaat ruhsatı ilgili belediyeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İnşaat ruhsatı başvurusu için bazı belgelerin temini ve harcın ödenmesi gerekiyor. İşte,inşaat ruhsat harç hesaplama 2014!

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.

İmar durum belgesi harcı 2014!

Bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını imar durum belgesi gösteriyor. İmar durum belgesi bağlı olunan belediyelerden alınabiliyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2014 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2014!

Gayrimenkul devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de yapılabiliyor. Peki, hibe harcı ne kadar? İşte tapu hibe harcı 2014...

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

tapunun harcı 2014 Haberi

tapunun harcı 2014

2014 tapu harcı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu dairesinde verilen hizmet karşılında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı için ödenecek tutar, satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Tapu harcı oranları, her sene Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yayımlanıyor. Açıklanan harç bilgilerine göre tapu harcı alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Tapu için harç nasıl hesaplanır?

Yukarıda da belirtiğimiz gibi, tapu harcı gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Örneğin tapudaki satış bedeli 100 bin TL olan bir taşınmaz için alıcının da satıcının da ayrı ayrı 2 bin TL ödemesi gerekiyor.


Ancak uygulamada, alıcı satıcının da harç bedelini ödeyerek bunu ödeyeceği satış bedelinden düşebiliyor. Tapu alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye harcının da ödenmesi...