24 / 07 / 2024

tapunun takas edilmesi

tapunun takas edilmesi

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Kaş'taki kaymakamlık konutunun villa ile takası TBMM gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan kaymakamlık konutunun bir villa ile takas edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021!

Tapu iptal davası, taşınmazın kütüğünde tescil edilen tapunun iptal edilmesi için açılıyor. Peki tapu iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği 2021...

Çanakkale Çan'daki 2 arsanın takası mecliste!

Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi gündemine gelen Çan’da bulunan iki arsanın takas edilmesi konusu yeniden İl Genel Meclisi gündemine geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daire takas tartışması!

Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında 24 dairenin takas edilmesi ile ilgili maddede tartışma çıktı. CHP’li üyeler, bu konutların dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla verilmesini isteyerek takasa karşı çıktı

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Tapu takas harcı 2016!

Taşınmaz malların tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas da yapılıyor. Takas işlemi için tapu dairesine belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu takas harcı 2016..

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır!

Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor.Çevreciler "Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır" diyor.

Tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu harcının eksik ödenmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcının eksik beyan edilmesi cezası 2016 ne kadar?

Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralanması halinde kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl imzalanır? Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016 nelerdir?

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Sit alanlarında takas nasıl yapılır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarında yer alan taşınmaz mallar takasa konu olabiliyor. Peki, sit alanlarında takas nasıl yapılır? İşte sit alanı takas işlemleri..

tapunun takas edilmesi Haberi

tapunun takas edilmesi

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Trampa olarak da bilinen bu işlem ile farklı iki taşınmaz malın tapularının değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Bu işlemde ilgili malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor.


Tapu takası için gereken evraklar:

1.Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı,


2.Trampa yapacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,


3.Trampa yapanların son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafları,


4.Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyım) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge, 5. Tarafların vergi kimlik...