03 / 05 / 2024

tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır

tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır

İnşaat çalışmaları devam eden bu nedenle henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde ne yapılır? Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır? Taraflar arasında nasıl sözleşme yapılmalıdır?

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Bankacılık hizmetleriyle henüz tanışmamış kadınlara müjde! Garanti’li eğitim ve iş fırsatı!

Garanti BBVA, kadınları yakından ilgilendiren bir programı başlattığını duyurdu. Henüz bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları hedefleyen banka, onların aktif bir şekilde ekonomiye katılımını desteklemek amacıyla ‘Hesabını bilen Kadınlar’ programını başlattı.

Memur zammı için ek bordro çözümü! Ay başına yetişmiyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine çıktı. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapanış yaptı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro olarak yansıyabilecek.

Pek çok EYT’li bunu bilmiyor! Maaşınız bağlanmadıysa bu hakkınızı kullanabilirsiniz!

Henüz maaşı bağlanmayan EYT’lileri ferahlatacak bir uygulamayı pek çok kişi bilmiyor. Maaş bağlanana kadar avans çekme hakkı bulunuyor. Peki kimler avans çekebilir, şartları neler?

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

EYT'lilere borç ve prim günü şoku! 1 lira bile borcunuz varsa maaş yatmıyor! Şimdi bu detaylara göz atın! 

EYT başvurusu yapıp emekli maaşı henüz bağlanmayanların e-Devlet üzerinden ya da çağrı merkezi aracılığıyla bunun sebebini sorgulamasında yarar bulunuyor. Çünkü 1 lira bile borcunuz varsa maaş yatmıyor. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı! O fay henüz kırılmadı! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Sorgun fayının henüz kırılmadığını dile getirdi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Altın fiyatlarında resmen tarih verildi! Altın fiyatları o tarihte kanatsız şekilde uçacak

Altına henüz yatırım yapmayan vatandaşlar altın fiyatlarında ne olacağını merak ediyor. Analistlerin hemen hemen hepsinin altın fiyatları için ortak olarak düşündükleri bir tarih mevcut.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euronun kaderi o tarihte belli olacak! Henüz işimiz bitmedi! Acil bakın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, resmen açıkladı! Euronun kaderi o tarihte belli olacak! Henüz işimiz bitmedi! Acil bakın!

Aile Bakanlığı bu ödemeyi ailelere karşılıksız yapıyor! Aile Bakanlığı ödemesi ne kadar?

Aile Bakanlığı'ndan henüz ödeme almayan vatandaşlar programın detaylarını merak ediyor. Aile Bakanlığı'ndan ödeme almak isteyen vatandaşlar için programın detaylarını derledik. İşte detaylar...

tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır Haberi

tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır

Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen evler, henüz inşaat bitmeden ve tapusu çıkmadan satışa konu olabiliyor. Ancak tapu dairesinde yalnız tapu kaydı olan taşınmazların devri mümkün oluyor.


Bu durumda inşaat çalışmaları devam eden bu nedenle henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde ne yapılır? Tapusu henüz çıkmamış ev nasıl alınır?


Henüz tapusu olmayan taşınmaz malların satın alınmak istenmesi halinde  taraflar arasında satış sözleşmesi imzalanabiliyor.


İleride yapılacak olan, asıl satışın yapılmasına dair ön sözleşme olan satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği için bazı koşullara uygun hazırlanmış olması gerekiyor.


Sözleşmede asıl satış olan tapu devrinin ne zaman yapılacağı, satış bedeli Noter dışında hazırlanarak, imzaları noterde atılarak, tasdik edilmiş satış vaadi sözleşmeleri geçersiz sayılıyor. 


Sözleşmenin geçerliliği için Noterde hazırlanmış olması gerekiyor. Ayrıca bu...