30 / 04 / 2024

tapusuz ev emlak vergisi

tapusuz ev emlak vergisi

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, inşaatı devam eden bir yapıdan daire alındıysa ne olacak? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Ev alıp, kiralamak isteyenler dikkat! Tuzağa düşmeyin! Emlakçılara mutlaka bu belgeyi sorun!

Son dönemlerde kayıtsız iş yapan ayakçı emlakçıların sayısı artmaya başladı. Özellikle ev alıp kiralamak isteyenleri uzmanlar emlakçılara karşı uyarıyor. Emlakçılardan bu belgeyi mutlaka isteyin...

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Hakkari’de 3 adet kargir ev ve arsasını satışa çıkardı. Arsaların satışı için 28 Kasım’da açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı. Satılık konut fiyatların 5 milyon ile 550 milyon lira arasında seyrettiği Bodrum’da ev fiyatları Avrupa’da Cannes ve Monako’nun şatoları ile yarışıyor.

Milli Emlak İstanbul'da 6 adet konut, 1 ahşar ev ve karakolu satıyor! Megakentte gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak, İstanbul ili, Fatih, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde yer alan 6 adet konut, 1 ahşap ev ve karakolhaneyi 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Ev fiyatlarına yönelik önlemlerin alınıp alınmayacağı, fiyatların düşüp düşmeyeceği Mehmet Şimşek'in göreve başlamasından sonra araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, gittikçe artan emlak fiyatlarının ne zaman inişe geçeceğini merak ediyor. İşte detaylar!

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

tapusuz ev emlak vergisi Haberi

tapusuz ev emlak vergisi

Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Her sene gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Peki, taşınmazın tapusu yoksa ne olur? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?


Tapusu alınmayan evin emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği taşınmazın kat irtifak tapusuna sahip olma ya da hiç tapuya sahip olmama durumlarına göre değişkenlik gösteriyor.



Kat irtifaklı arsa tapusu varsa..

İnşaatı devam eden bir binadan daire alanlar “bina vergisi” değil “arsa vergisi” ödüyor. Buna göre, kat irtifaklı tapu için ilgili belediyeye, tapuyu aldığı...