05 / 05 / 2024

tapusuz eve tapu alma

tapusuz eve tapu alma

Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bağımsız bölümlerinden konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesiyle kuruluyor. Peki, tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Tapu satışı nasıl bozulur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 sene önce eşime babası miras ayırırken, herkesin yerini tapusuz, anneleri farklı olduğu için (İkinci anne nikahlı) eşime tapulu olarak hibe etmiş. Şimdi tarlayı satmaya kalkınca, ‘bozarız’ diye tehdit ediyorlar. Tapu bozulur mu?' sorusunu yanıtladı

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Tapusuz eve kredi verilir mi?

Satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olan konut kredisi kullanmak için hem kişinin hem de kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, tapusuz eve kredi verilir mi?

Tapusuz noter satışı nasıl yapılır?

Tapusu olmayan taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşemediği için, noterde satış sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, tapusuz noter satışı nasıl yapılır? Bu satışın geçerliliği nedir?

Ceylanpınar'a tapu izni çıktı!

Türkiye’nin tek tapusuz ilçesi de tapulanıyor. 33 yıl önce kurulan 78 bin nüfuslu Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözen düzenleme Meclis’te kabul edildi. İşte görüşmeler sırasında yaşananlar...

Tapusuz eve af kanunu 3 yıl uzatıldı!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı.

Tapusuz eve af geliyor!

Tapusuz evi olan vatandaşa mülkiyet hakkı tanıyan ve 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılması planlanan af kanununda süre 3 yıl daha uzatıldı..

İzmir'in dörtte biri tapusuz!

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015' te sona erecek. İzmir'in dörtte biri tapusuz...

Tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bağımsız bölümlerinden konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesiyle kuruluyor. Peki, tapusuz eve nasıl tapu alınır?

tapusuz eve tapu alma Haberi

tapusuz eve tapu alma

Tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Yapı ve bağımsız bölümleri üzerinde kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bu mülkiyete konu olan anagayrimenkulün bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kuruluyor. 


Yapı üzerinde kat mülkiyeti kurulmadan önce kat irtifakı kurulabiliyor. Daha sonra yapının projesine uygun bir şekilde tamamlanması halinde kat mülkiyeti de kurulabiliyor.


Kat irtifakı kurma işlemleri:

- Kat irtifakı için bir dilekçe ve gerekli belgeler ile belediyeye başvuruda bulunulması

- Gerekli belgeler:

1. Dilekçe (Tapuda adı geçen maliklerin imzası ile=

2. Tapu fotokopisi

3. Ruhsat fotokopileri

4. 1 adet belediye onaylı mimari proje ile 2 adet mimari proje 

- Belgelerin tamamlanması halinde yapı...