28 / 04 / 2024

tapuyu üzerine almak ne kadar

tapuyu üzerine almak ne kadar

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Peki, tapuyu üzerine almak ne kadar?

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Ortak miraslı ev nasıl satılır?

Miras, konusu birçok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle alım ve satım işlemleri ile devir işlemlerinde. İşte bu ve benzeri konularda araştırılan ayrıntılar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Audi A8 L almak isteyenleri düşündürecek fiyat! Audi A8 L ne kadar, kaç TL oldu? İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi....

Otomobil fiyatları günden güne artmaya devam ederken Audi A8 L'nin fiyatı 7 milyon 500 bin TL'nin üzerine çıktı. Peki Audi A8 L almak isteyen bir kişinin ödemesi gereken tutar ne kadar, kaç TL? İşte Audi A8 L güncel fiyat listesi...

Otomobil almak için son fırsat! 4 Aralık fiyat listesi...

Otomobil almak isteyen binlerce kişi için sevindirici haber gelirken son dönemlerde araç fiyatlarının bir hayli artması vatandaşları üzdü. Bunun üzerine matrah indirimi sonrasında 400 bin TL altına araç bulmak bir ihtimal halini aldı. İşte 4 Aralık fiyat listesi...

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Eşyalarını almak için binaya girdiler, çatırtı sesleri büyük panik yaşattı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında riskli binalara ev sakinlerinin eşyalarını almak için 15 dakikalığına girmesine izin verildi. Binadan gelen çatırtı sesleri üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Ahmet Ahlatçı: Gayrimenkul varlığında en az yüzde 60 kira geliri almak lazım!

Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile hem piyasalar hemde ekonomik kriz üzerine konuştu. Ahlatçı, "Gayrimenkul varlığından en az yüzde 60 kira geliri almak lazım" dedi. 

İnanlar İnşaat'tan ev alanlara kredi şoku!

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya kaldılar. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikleri, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebiyle yıllarca sürecek bir dava bekliyor. 

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Taşınmaz mal satın almak isteyen ya da nakite ihtiyaç duyan kimseler bankadan kredi çekebiliyor. Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu ile kredi nasıl çekilir?

tapuyu üzerine almak ne kadar Haberi

tapuyu üzerine almak ne kadar

Tapuyu üzerine almak ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. 


Akitsiz işlemlerde tescil veya terkin istem belgesi, akitli işlemlerde resmi senet tanzim edilir, ilgililere okutulmak veya yetkililerce okunmak suretiyle imzalanır. 


Düzenlenen belgeler (tapu senedi, ipotek belgesi vb.) tasdik edilerek ilgiliye verilir.


Gerekli belgeler:

1.Tapu Aslı veya Fotokopisi

2.Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği

3.4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.

4.Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde vergi kimlik numarasının ibrazı zorunludur.

5.İşlem yasal temsilci aracılığıyla yapılacaksa alıcı...