25 / 07 / 2024

tarihi çevre koruma müdürü Cem Eriş

tarihi çevre koruma müdürü Cem Eriş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarihi Çevre Koruma Müdürü Cem Eriş kimdir? Cem Eriş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Cem Eriş, ne zamandan beri Tarihi Çevre Koruma Müdürü olarak görev alıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Özel Çevre Koruma ve doğal sit alanı sayısı arttırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle "Kesin Korunacak Hassas Alan"larda yapılaşmaya izin verilmeyecek...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı .Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme ise bugün yayımlandı.

Salda Gölü özel koruma bölgesi ilan edildi!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

tarihi çevre koruma müdürü Cem Eriş Haberi

tarihi çevre koruma müdürü Cem Eriş

Cem Eriş kimdir?

Cem Eriş, 1967 yılında İstanbul Süleymaniye’de doğdu. 1988 yılında MSÜ-Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden bölüm birincisi olarak mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında YTÜ-Fen Bilimleri Enstitüsü Rölöve-Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.1993 yılına kadar özel sektörde mimar olarak çalıştı. 


1993-1994 yıllarında askerlik görevini tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Şehir Planlama Müdürlüğü'nde 1/50.000 Ölçekli İstanbul Metropolitan Alan Alt Bölge Nazım İmar Planı Tarihi Çevre Sektörü'nde görev aldı. 


1997-1998 yılları arasında yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Yatırım Planlama Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılarak özel bir mimarlık bürosu kurup proje ve taahhüt işleri gerçekleştirdi. 


Cem Eriş, 2003 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na Bakanlık Temsilcisi Kurul Üyesi olarak atandı.2005 yılından itibaren İstanbul...