05 / 05 / 2024

Tarihi Orta Çarşı yenileme

Tarihi Orta Çarşı yenileme

Beldeler ilçeye ile birleştirilirken vatandaşlar hizmet noktasında endişe duyduğunu söyleyen başkan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ancak büyükşehir belediyesi yasası ile hizmetlerin kata kat fazlasının vatandaşlara ulaşmaya başladığını söyledi.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Dünyanın en köklü otomobil markalarından olan Opel, bu yıl 160. yılını kutluyor. Opel’in başarı hikayesi, Ağustos 1862'nin sonunda başladı. Adam Opel, ilk dikiş makinesini Rüsselsheim'da üreterek Opel şirketinin temelini attı.

Murat Bakan'dan İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ilişkin soru önergesi!

İzmir Konak'ta 2016 yılında inşaat çalışmaları yapılırken ortaya çıkan Roma'ya ait liman ve hamam kalıntılarının bulunduğu 2 bin senelik alan için kiralama ihalesi yapılacak. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Tarihi Kapalıçarşı depreme karşı güçlendiriliyor!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Deprem riskini de göz önünde bulundurarak statik güçlendirmeyi Kapalıçarşı'da Fesçiler Kapısı'ndan bu ay başlattık" dedi.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılışa hazırlandı!

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden bu yana kapalı olan Tarihi Kapalıçarşı, 1 Haziran'da yeniden hizmete açılacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Edirne'de tarihi çarşılarda yapılan kira artışı mecliste!

Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan tarihi çarşılarda yapılan kira artışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytıncıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Tarihi Orta Çarşı yenileme Haberi

Tarihi Orta Çarşı yenileme


30 Mart tarihinde beldeler ilçeye ile birleştirilirken vatandaşlar hizmet noktasında endişe duyduğunu söyleyen başkan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ancak büyükşehir belediyesi yasası ile hizmetlerin kata kat fazlasının vatandaşlara ulaşmaya başladığını söyledi.


BELEDİYE BAŞKANI ÇAMYAR, FİTNEES VE ÇOCUK OYUN ALANI MÜJDESİ VERDİ


Hanyanı mahallesindeki konuşmasında Ünye Belediye Başkanı Çamyar, mahalle sakinlerine bir de müjde verdi. Mahalleye talepler doğrultusunda fitnees ve çocuk oyun alanı yapılacağı müjdesini veren Çamyar, vatandaşların taleplerini titizlikle yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti.


Ünye ve çevresinde yoğun şekilde adeta yeniden yapılanmaya gittiklerini ve modern şehircilik anlayışını hayata geçirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Çamyar, hayata geçirilen ve geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.


ÜNYE’DE BİNALARIN DIŞ CEPHELERİ ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK


Ünye’de özellikle şehir görünümünde estetik olmayan binaların dış cephesinde giydirmeler yapılacağını söyleyen başkan Çamyar, diğer...