19 / 05 / 2024

tarihi yapılardaki yangınlar

tarihi yapılardaki yangınlar

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Türkiye'de son 20 yılda meydana gelen yangınların çıkış sebepleri incelendiğinde en büyük oranı yüzde 30 sigara ve kibritten oluştuğunu söyledi..

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Marmaris'te meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira ve taşınma yardımı yapılacak. 

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

tarihi yapılardaki yangınlar Haberi

tarihi yapılardaki yangınlar

SON yıllarda tarihi binalar, hastaneler gibi kamu alanları, alışveriş merkezleri ve lokanta benzeri kamuya açık yerlerde, endüstriyel tesislerde çıkan yangınların daha çok gündem oluşturmaya başladığını ifade eden Çınar, binalarda alınan ya da alınmayan güvenlik tedbirleri ve yangına müdahale yöntemleri sorgulanırken, yangın sebebi olarak 'elektrik kontağı' açıklamalarının çokça duyulur olduğunu bildirdi. Açıklanamayan tüm yangınlar için genel bir tabir olarak 'Yangın elektrik kontağından çıkmış' ifadelerinin kullanılmasının doğru olmadığını belirten Çınar, "Yangınlarda elektrik kontağının arkasına gizlenerek sorumluluklardan arman birçok yetkilinin veya kurumun aslında çok basit tedbirle can ve mal güvenliği noktasında büyük işler yapabileceğini görmekteyiz. 


Elektrik yangınlarında alçak gerilim dağıtım sisteminin doğru ve güvenilir olması, yangın tehlikesi açısından bakıldığında elektriğe bağlı yangınların daha az olması için sadece ilk tedbirdir. Bina ve tesislerde elektriğe...