08 / 05 / 2024

Tarihte meydana gelen en büyük maden kazaları

Tarihte meydana gelen en büyük maden kazaları

Tarihte meydana gelen en fazla ölümlü 12 maden kazasında 6 bin 811 maden işçisi yaşamını yitirdi. Şimdiye kadarki en çok ölümlü maden kazası, 1942 yılında Çin’de meydana geldi. Çin’deki kazada bin 549 kişi öldü.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabaha karşı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundur.  Prof. Dr. Naci Görür, "Endişe edecek bir şey yok" diye konuştu. İşte detaylar...

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntısı ve 30 Ekim 2023'te meydana gelen son depremler listesi...

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

İslam Memiş'ten bomba gibi açıklama: Sakın altın bozdurmayın İşte bu tarihte rekor kıracak!

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye'de meydana gelen seçimlerin ardından altın ücretlerinde hareketlilik başladığını söyledi. Rekor üstüne rekor kıran altın ücretlerine dair uzman isim İslam Memiş, altın ücretlerindeki kritik rakamları açıklandı.

Milyonlarca kiracı bu haberi bekliyordu! O tarihte kiralar düşüyor

Son iki senede fahiş seviyede yükselen kiralar vatandaşın gündeminde ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Ak Parti'den meydana gelen yüksek kiralar için adım atıldı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan şok eden tahmin! Dolar o tarihte uçuşa geçecek

Dolar kurunda meydana gelen dalgalı süreç ile beraber uzman isimler açıklamalar yapmayı sürdürüyor. Dövizlerde oluşan yoğunluk ile beraber Emlak ve Yatırım Uzmanı Ünlü Ekonomist Mert Başaran'dan tarihi dolar öngörüsü yapıldı.

Elinde bir doların bile varsa bu habere hemen bak! Dolar bu tarihte 25 TL olacak

Dolar kurunda meydana gelen yükseliş ile birlikte uzman analistler aracılığı ile değerlendirme yaptı. FED’in faiz kararı ile alakalı açıklamasının ardından 25 TL açıklaması yapılarak yatırımcılara uyarılar verildi.

Altının dibe vuracağı tarihi bilen o ekonomistten zengin edecek açıklama! Tam bu tarihte altın alan zengin olacak!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. Altın yatırımcıları yaşanan son düşüşle beraber endişe duysa da uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş meydana gelen düşüş hakkında konuştu.

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Tarihte meydana gelen en büyük maden kazaları Haberi

Tarihte meydana gelen en büyük maden kazaları


Çin, Fransa ve Japonya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki maden ocaklarında meydana gelen kazalarda, binlerce kişi hayatını kaybetti.


Tarihte meydana gelen en fazla ölümlü 12 maden kazasında 6 bin 811 maden işçisi yaşamını yitirdi. Şimdiye kadarki en çok ölümlü maden kazası, 1942 yılında Çin’de meydana geldi. Çin’deki kazada bin 549 kişi öldü. 


Maden kazaları genellikle gaz sıkışması, metan gazı patlaması, karbonmonoksit zehirlenmesi, kömür tozu patlamasından kaynaklandı.


Soma’da maden ocağında meydana gelen ve 205 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın benzerleri, dünyanın yakın tarihine damgasını vuruyor. Dünyanın en ölümlü maden ocağı kazaları şöyle sıralanıyor:


Benzihu


Çin’in Liaoning eyaletinde Benzi yakınında Honkeiko kömür madeninde 26 Nisan 1942'de, dünyanın en çok ölümlü kömür madeni kazası meydana geldi.


Madende gaz ve kömür tozu karışımının neden olduğu patlamada bin 549 kişi...