08 / 05 / 2024

Tarım alanlarının toplulaştırılması

Tarım alanlarının toplulaştırılması

İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizdeki tarım alanlarının toplulaştırılmasına ve tarım alanlarının kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi 10 soruya yanıt aradı..

1937 yılında çimento fabrikaları kamulaştırılmak istenmiş!

1937  yılında çimento fabrikalarının kamulaştırılmasına karar verilmiş fakat bu karar daha sonra iptal edilmiş. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları açıklandı! İşte evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları peş peşe açıklandı! Peki güncel evde bakım maaşları ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşlarında son dakika...

Benzin, motorin ve LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Bugün akaryakıt fiyatları hangi ilde kaç TL?

Milyonlarca sürücü son dakika güncel akaryakıt fiyatlarını merakla her gün araştırıyor. Peki benzin, motorin ve LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? İşte 23 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Tarım Kredi'de et, süt, tuvalet kağıdı, yoğurt fiyatı dip yaptı! Yetişen hemen sepetine ekleyecek!

Tarım Kredi Kooperatifleri indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Peki, Tarım Kredi'de bu hafta neler indirime girdi? İşte güncel aktüel ürünler kataloğu...

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Tarım Kredi'nin indirimli aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Çay 44 TL! İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi market indirimli aktüel ürünler kataloğunu açıkladı. Peki, Tarım Kredi'de hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Tarım alanlarının toplulaştırılması Haberi

Tarım alanlarının toplulaştırılması



İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizdeki tarım alanlarının toplulaştırılmasına ve tarım alanlarının kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


"Arazi tapulaştırılmasına yönelik kanun teklifinin en kısa zamanda Meclis'e geleceği, ekilemeyen arazilerin devlet tarafından kiraya verilmesinin sağlanacağı, meraları işgal edenlerin cezalandırılacağı ve başka ülkelerden verimli tarım arazileri kiralanacağı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanmıştır." diyen İlgezdi 10 soru sordu.


İlgezdi'nin soruları

1. 2 Trakya büyüklüğündeki tarım arazisinde ekim yapılamazken, yurtdışından verimli tarım arazisi kiralamaya iten sebepler nelerdir?


2. Türkiye'nin 38,5 milyon hektar toplam tarım alanı varken, işlenebilen tarım arazisinin yaklaşık 24 milyon hektarsa kalmasının sebepleri nelerdir?


3. Türkiye'nin son 25 yılda Hollanda büyüklüğünde (4 milyon hektar), son 12 yılda ise Belçika büyüklüğünde...