02 / 05 / 2024

tarım arazileri Türkiye

tarım arazileri Türkiye

Antalya Ticaret Borsası ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri Türkiye'nin son 10 yılda, 2 milyon 573 bin futbol sahasına denk gelen, 27 milyon 825 bin 64 dekar tarım arazisini kaybettiğini ortaya koydu.

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! 

Çiftçiler dikkat! İki sene ekilmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Kanun teklifi resmen verildi! İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

tarım arazileri Türkiye Haberi

tarım arazileri Türkiye


Antalya Ticaret Borsası (ATB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yola çıkarak, Türkiye'nin 2004-2013 yıllan arasında kaybettiği tarım arazisi miktarını ortaya koyan bir çalışma yaptı. 


TÜİK verilerinden derlenen rakamlara göre yapılan çalışmada Türkiye'de son 10 yılda toplam 27 milyon 825 bin 64 dekar tarım arazisinin kaybedildiği belirtildi. ATB Başkanı Ali Çandır. "2004 yılında 265.9 milyon dekar olan tarım arazisi varlığı. 2013 sonu itibariyle 238.1 milyon dekara düşmüş. Türkiye son 10 yılda tarım topraklarının yüzde 10.46'sını kaybetmiş durumda. Bunun anlamı, günlük 705 futbol sahası kadar tarım toprağımız, tarım dışı faaliyetlere kurban edilmiş. Yani 10 yılda 2 milyon 573 bin futbol sahası büyüklüğünde tarım arazisi yok oldu" dedi. 


Tarım topraklarının kaybedilmesi nedenleri arasında yanlış tarım politikan ve yasal düzenlemelerin başında geldiğini söyleyen Çandır, toprak...