28 / 04 / 2024

tarım satış kooperatifi

tarım satış kooperatifi

14 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bağımsız Denetime Tabi Olacak Tarım Satış Kooperatif Birliklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1 milyar liralık kooperatif borçları yapılandırılacak!

Borç batağındaki tarım satış kooperatifleri ve birlikler, devlete olan borçlarının silinmesini istiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise borç faizlerinin silinmesi veya vadelendirilmesi üzerinde çalışıyor.

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

İndirim bekleyen tüketiciye zam şoku! Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerine zam geldi! Etiketler peş peşe değişti...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından indirim yapın talimatı alan Tarım Kredi Kooperatifi'nde bazı ürünlere zam geldi. İndirim bekleyen tüketiciye zam şoku! Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerine zam geldi! Etiketler peş peşe değişti...

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Tarım Kredi Kooperatifi Nisan ayına bomba gibi giriyor! İşte 25 Mart-9 Nisan arası aktüel ürünler kataloğu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri 25 Mart-9 Nisan arası indirimli ürünler kataloğunu vatandaşla paylaştı. sebze reyonundaki ürünlere gelen indirimler dikkatlerden kaçmadı. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin indirimli ürünler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tarım Kredi Kooperatifi'nden Mart bitmeden son kampanya! Ayçiçek yağı 135,toz şeker 105 TL! Yarın son gün.. yetişen alır

Tarım Kredi Kooperatifi, kampanyalı ürünlerini Mart ayı sonunda da sürdürüyor. Yarın son günü olan mart indirimlerine vatandaş tarafından çok büyük rağbet oldu. Tarım Kredi Kooperatifi, Ramazan alışverişini uygun ücretli yapmak isteyen vatandaşları bekliyor.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Et ve süt Kurumu'ndan tarım kooperatifle anlaşma! Kıyma 140 TL, kuşbaşı 150 TL!

Et fiyatlarının yükselmesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gündem konusu olmuştu. Bu durum üzerine Et ve Süt Kurumu harekete geçerek Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri ile bir protokol imzaladı.

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım Mahsülleri Ofisi TMO, stoklarında var olan mısırları, büyükbaş hayvan besici, yetiştiricileri için, kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri  ile yem üreticilerine 5.500 TL/ton ücretten satış yapacağını duyurdu.

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.

Tarım Kredi yine yaptı yapacağını! Et fiyatları gören oraya koştu! Acele edin fırsatı kaçırmayın

Ekonominin dalgalı seyrettiği şu günelerde marketler fiyat sabitleme ve hatta fiyat indirimine gitmişlerdi. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri de bir çok üründe indirime gitti. Bu haberimizde o ürünlerin listesinin göreceksiniz.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

tarım satış kooperatifi Haberi

tarım satış kooperatifi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

Bağımsız Denetime Tabi Olacak Tarım Satış Kooperatif Birliklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, bağımsız denetime tabi olacak tarım satış kooperatif birliklerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


(2) Bu Tebliğ, tarım satış kooperatif birliklerinin bağımsız denetime tabi olmasına, bağımsız denetim kapsamından çıkmasına ve uygulamaya ilişkin hususları kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 1/6/2000 tarihli ve 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin son fıkrası ile 5 inci maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğin uygulanmasında;


a) Bakanlık: Gümrük ve Ticaret Bakanlığını,


b) Birlik: Tarım satış kooperatifleri birliğini,


c) Denetçi: 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 400 üncü maddesinde tanımlanan...