30 / 04 / 2024

Tarım Sektörü Entegre Bilgi Yönetim Sistemi nedir

Tarım Sektörü Entegre Bilgi Yönetim Sistemi nedir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünyada ilk kez Türkiye tarafından üretilip geliştirilen Tarım Sektörü Entegre Bilgi Yönetim Sistemi'ni (TARSEY) 78 milyon vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Gürbüzer tarafından kuruldu.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Emekli çiftçiler için 5 bin TL ikramiye açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın! Tek tek sıralandı...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe çalışanların büyük kısmının emekli olduğuna dikkat çekti ve 5 bin TL'lik ikramiye verilmesi talebini gündeme getirdi. İşte o açıklama...

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Borsada en çok kazandıran sektör belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 yükselişle 8.523,74 puandan girdi. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış görüldü. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olarak kaydedildi.

Tarım Bakanlığı adım attı! Üretimi planlamak için yeni bir komite oluşturuluyor

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimin daha planlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yeni bir kurul oluşturma kararı aldı. Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu'nun kurulması yönünde yapılan bu düzenleme, tarım sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Çiftçilerin yüzü erken destek ödemeleriyle güldü, gözler şimdi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek ödemede!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı tarımsal destek ödemelerinin öne çekilmesine ilişkin açıklamasının tarım sektörü için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

Çiftçinin bütün parası gübreye gidiyor: Yüzde 20'lik zam şok etti! Zamlı gübre fiyatları ne kadar? Son dakika!

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamlar, çiftçileri üretim maliyetleri ve gelirleri konusunda zorluyor. Gübre fiyatlarındaki yüzde 20'lik artış, tarım sektöründe ekonomik sıkıntıları derinleştiriyor.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Buğday fiyatları artacak! Tarım emtialarında El Nino ve Tahıl Koridoru depremi! 

Tarım emtia ürünlerinde geçen hafta yaşanan yükselişe dikkat çeken Emtia Uzmanı Haluk İzzet Mutlu, El Nino hava olayı ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmama ihtimalinin fiyatları yükselteceğini belirtti. 

Tarım sektöründen 14 milyar 58 milyon dolarlık ihracat!

Tarım sektörü, 14 milyar 58 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım Sektörü Entegre Bilgi Yönetim Sistemi nedir Haberi

Tarım Sektörü Entegre Bilgi Yönetim Sistemi nedir

Eker, TARSEY için tarladan anlık bilgiler toplayan ve tamamen robot teknolojisiyle çalışan istasyonu tanıttı. Bu sayede çiftçinin evinde tek tuşla ürünü ve tarlasına ilişkin tüm bilgileri alabileceğini belirten Eker, ileriki dönemde vatandaşların da gıdaların içeriğine aynı sistem üzerinden ulaşabileceğini aktardı.


ANLIK GÖRÜLECEK 

Sistemin tasarımının tamamen Türkiye'ye ait olduğunu vurgulayan Eker, "Türkiye'deki 32 milyon 500 bin arazi parseline ait verimlilik tahmini, hangi ürünlerin yetiştiği, hangi alet ve ekipmanın kullanıldığı, ürünün nasıl yetiştirildiği gibi tüm bilgiler anlık olarak sisteme işleniyor. Hem çiftçi hem vatandaş hem de kamu kurumları bu bilgilere anlık ulaşabilecek" dedi. Türkiye genelinde 400 istasyonun sisteme bilgi aktardığını belirten Eker, bu sayının yılsonunda bin 200'e çıkarılacağını bildirdi. Bakan Eker, sistemin işleyişini şöyle anlattı: "Bu sayede artık gerçek anlamda tarımsal sayım yapabilecek...