06 / 05 / 2024

Tarım toprağında termik incelemesi

Tarım toprağında termik incelemesi

Türkiye'nin tarım ambarı Konya-Karaman bölgesine yapılması planlanan termik santralin ilk adımı olan kömür ocakları için Karaman Çevre Platformu ve Akçaşehir halkı tarafından açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı.

Tarım Kredi Market'ten 1 kg tereyağında dev indirim: 185 TL'ye düştü

Tarım Kredi Market, tereyağı fiyatlarında büyük bir indirime gitti. Artık 1 kilo tereyağı daha uygun bir fiyata alınabilecek. Tereyağı indirimi hakkında merak edilen tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz...

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düştü! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? Çiftçiler borsa fiyatlarına bakın

Tarım emtiaları yılın ilk yarısında düşüş yaşadı. Çiftçiler, yurt içi borsalarında buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an kaç TL? İşte 13 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Buğday fiyatları artacak! Tarım emtialarında El Nino ve Tahıl Koridoru depremi! 

Tarım emtia ürünlerinde geçen hafta yaşanan yükselişe dikkat çeken Emtia Uzmanı Haluk İzzet Mutlu, El Nino hava olayı ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılmama ihtimalinin fiyatları yükselteceğini belirtti. 

Devlet destekli tarım sigortalarında sigorta bedeli yüzde 138,1 arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, devlet destekli tarım sigortalarında toplam sigorta bedeli, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 138,1 artarak 296,1 milyar TL'ye yükseldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 8 bin 231 personel alınacak! Kaçırmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... 8 bin 231 personel alınacak... Kaçırmayın!

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuyla paylaştı. İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bunun üzerine, İbrahim Yumaklı'nın hayatı, eğitimi ve görev aldığı alanlar ile ilgili bilgiler arama motorlarında en çok aranan konular arasına girdi.

Tarım Kredi sabit fiyat uygulamasında başı çekiyor! Bu uygulama herkes tarafından takdir edildi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketleri, son dönemlerde sabit fiyat uygulamasıyla büyük bir ilgi görmekte. Tarım Kredi Grubu, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti..

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32 gerilerken geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 71,52 arttı.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Tarım toprağında termik incelemesi Haberi

Tarım toprağında termik incelemesi

Karaman'ın Akçaşehir kasabasında yapılacak olan termik santralin birinci adımı olan kömür ocağı açılması için Ege Makine Elektrik Üretim A.Ş'ye verilen ÇED Olumlu raporuna karşı Akçaşehir halkının, TEMA Vakfı'nın ve Karaman Çevre Platformu'nun Konya İdari Mahkemesi'nde açtığı davada 20 Ocak 2015'te mahkeme heyeti ve bilirkişilerce sahada keşif yapıldı.


Konya-Karapınar ve Karaman-Akçaşehir havzasında 1 milyar 832 milyon ton linyit rezervini çıkarmak için 3 alana maden ruhsatı...