16 / 05 / 2024

tarla değerlemesi

tarla değerlemesi

Tarımsal gelir değeri, düzenlemeleri içerisinde barındıran yönetmeliğe göre; Tarım arazilerinden elde edilecek yıllık ortalama net gelirin yirmi yıl ile çarpımı sonucu hesaplanan değere deniyor. Peki, tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Yalova Merkez'de Mahkeme Kararıyla Satılık 10.215 m² Tarla!

Mahkeme kararıyla satışa çıkarılan tarla Yalova Merkez'de! Mahkeme tarafından verilen kararla, Yalova Merkez'de bulunan 10.215 m² büyüklüğündeki tarla satışa sunuldu.

Çanakkale'de tarla fırsatı! Bu fiyatı duyan inanamıyor!

Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Çanakkale Sarıcaeli Köyü'nde yer alan tarla için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Uşak'ta yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla ev sahibi olma fırsatı! Tarla ve araziler de satılıyor!

Uşak ili, Merkez ilçesi, Dikilitaş, Hacıkadem, Yeşildere ve Dağdemirler'de yer alan 2 konut ve birer de tarla, arazi ile ham toprak satılıyor. Gayrimenkuller için yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla ödeme fırsatı bulunuyor...

Niğde'de 5 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla 78 arsa ve tarla satılıyor! Dikkat!

Niğde İl Özel İdaresi mülkiyetindeki Niğde ili, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde yer alan 78 adet arsa ve tarla satışa sunuluyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesi nasıl yapılıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak bugünkü köşelerinde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın 'Sürekli yeniden değerleme imkanı' başlıklı yazısı...

Konut satışında kripto para dönemi başlıyor mu?

İkinci konutlara odaklı bir emlak platformu olan ve değerlemesi 1 milyar dolara ulaşan Pacaso, konut satışlarında kripto para kullanılabilmesi için harekete geçti.

GYODER, Çözüm Platformu'nda gayrimenkul değerlemesi konuşuldu!

'Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu' olarak sektörün bütün alt açılımlarını aynı çatı altında buluşturan GYODER, Çözüm Platformu toplantısının yedincisini gerçekleştirdi. Toplantı “Değer”ini Kim Bilir? başlığıyla düzenledi.

İşletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi TBMM'de!

TBMM'de milyonlarca kişiyi ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi konuşulacak. Buna göre, işletme bilançolarındaki gayrimenkullerin yeniden değerlemesi de gündeme getiriliyor.

Türkiye'den en çok Mısırlılar konut aldı!

Geçtiğimiz yılın ilk çeyrek dönemiyle bu yılın aynı döneminde yabancıya  konut satışı analiz eden EVA Gayrimenkul Değerlemesi verilerine göre; Türkiye'de konut yatırımında ilk sırada Mısırlılar yer aldı. 

tarla değerlemesi Haberi

tarla değerlemesi

Tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazilere; tarım arazisi deniyor.


Tarım arazilerinin devir işlemleri hakkında yapılan son düzenleme ile devir sürecine birtakım sınırlama ve şartlar getirildi. 


Düzenlemeleri içerisinde barındıran yönetmeliğe göre; Tarım arazilerinden elde edilecek yıllık ortalama net gelirin yirmi yıl ile çarpımı sonucu hesaplanan değer; tarımsal gelir değeri olarak tanımlanıyor. Peki, tarım arazilerinin değerlemesi nasıl yapılır?


Tarım arazilerinin değerlemesi..

(1) Tarımsal arazilerin gelir değeri, değerleme tarihinde, arazilerin optimum koşullarda işletilmesi halinde elde edilecek yıllık ortalama net gelirine göre hesaplanır.


(2) Üretim dönemlerine ait gayrisafi üretim değerlerinin hesaplanmasında, çiftçi eline geçen ürün fiyatları ile verimler dikkate alınır....