04 / 05 / 2024

tarla vasfındaki arsa yeni kanun

tarla vasfındaki arsa yeni kanun

Arazi sahipleri bundan böyle, ikinci bir arazinin alımı ve satımında Tarım İl Müdürlüğü'nden izin alacak. 15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren karar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından, bölge müdürlüklerine iletildi...

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Konut fiyatlarındaki artış gayrimenkule yatırım yapmak isteyenleri arsa, tarla ve araziye yönlendirdi. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Aldığınız her arazinin üzerine ev yapmak mümkün mü? İşte 17 maddede toprak alıp satacakların bilmesi gerekenler.

1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!

1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.

1935'te Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsanın metrekaresi 80 kuruşa satılık!

1935 yılında, İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü açık artırma ile arsa, bina ve arazileri açık artırma ile satılığa çıkarmış. Bunlardan biri de Mecidiyeköy'deki ünlü fabrikanın karşısındaki arsa...

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası" kapsamındaki arsa ve iş yeri başvurularına ilişkin merak edilenleri 16 soruda cevapladı.

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. Sosyal konut projesi kapsamındaki arsa  satışı 10'a katlanacak. Hangi ilde ne kadar arsa arzı yapılacak çalışması başladı.

Metaverse'te arsa satışları 500 milyon doları geçti!

Son zamanlardaki popüler konuların zirvesinde yer alan metaverse dünyasındaki arsa satışına ilişkin yeni raporlar gündeme geldi. Metaverse arsa satışlarının 500 milyon doları geçtiği belirtildi.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Ömer Fethi Gürer'den ev kiraları için önlem tavsiyesi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı ve  konut, dükkan, işyeri ve tarla kiralarındaki yükseliş ve bu sebeple oluşan mağduriyetin altını çizdi.

Kanal istanbul güzergahındaki arsa sahiplerinden tepki!

Çılgın proje Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Son günlerde yaz aylarda temelinin atılacağı açıklanan Kanal İstanbul projesinde çalışmalara hız verildi. Proje çevresinde gayrimenkulü bulunan vatandaşlar, gayrimenkullerinin yerlerinin kaydırılmasına ve küçülmesine tepkili...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

tarla vasfındaki arsa yeni kanun Haberi

tarla vasfındaki arsa yeni kanun


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, tarım arazilerinin alım satımlarına ilişkin yeni kararı bölge müdürlüklerine yazılı olarak bildirdi.


5403 sayılı kanunda değişiklik yapan 6537 sayılı kanunun yürürlük tarihi olan 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren arazi sahipleri, ikinci bir arazinin alımı ve satımı için Tarım İl Müdürlüğü'nden izin almak zorunda. 


Yeni tarım arazisi kanunu ile arazilerin miras yoluyla bölünebilmesinin önü kapanırken, tarım arazileri toplulaştırma yapılabiliyor. Yeni sistemde tarım arazileri "Asgari tarımsal arazi büyüklüğü" ile "Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü" olarak iki yeni kriterle değerlendirilecek. Böylece tarım arazilerinin sınıflandırılmakta olup, devir, ifraz ve bölünmelerin önlenmesi hedefleniyor.


Karar ile ilgili yazı için tıklayın


Tarım arazilerinin satışları yeni yasayla nasıl olacak? İşte yayınlanan son...