29 / 04 / 2024

tarlaların apartman olması

tarlaların apartman olması

Tarım ülkesi Türkiye’de son 10 yılda 3 milyon hektar tarla, inşaat alanı haline geldi. Üretim düşünce milyarlarca dolarlık ithalat yapıldı. Tarım bitti, meyve sebze fiyatları da tavan yaptı.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Altının kalbini bile tanıyan kuyumculardan flaş altın açıklaması. Rakam verdiler. Düğün öncesi bakın

Altını en iyi bilen kuyumculardan altın fiyatları hakkında flaş açıklama geldi. Kuyumcuların bu açıklamaları düğün sezonu olması nedeniyle büyük ilgi gördü.

13 Temmuz Perşembe dolar ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL? Bugün dolar/TL kuru kaç lira?

Dün ABD enflasyon rakamları açıklandı. Rakamların belli olmasının ardından dolar/TL kuru düştü. Peki 13 Temmuz Perşembe dolar ne kadar oldu? 1 dolar kaç lira? Bugün dolar/TL kuru kaç TL?

Dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanlar için flaş gelişme. Ne kadar zamlı para alacağını belli oldu

Dul, yetim ya da yaşlılık maaşı alan vatandaşlar enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına bu ay tam bu kadar zam geliyor! Şimdi rakamlara bakın! 

Emekli ile memur maaş zam oranlarının belli olmasının ardından, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ödemeleri merak konusu oldu. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı 2023 Temmuz zammıyla kaç TL olacak? 

Memur ve emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni rakamlar tek tek açıklandı! 

Asgari ücrete yapılan zammın belli olmasından sonra tüm dikkatler memur ve emeklilere yapılacak olan zamma odaklandı. Peki memur ve emekliye Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte son dakika ayrıntıları...

Özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? Son dakika rakamları verildi! Şimdi yeni zam oranlarına bakın!

Asgari ücret zammının belli olmasından sonra 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam yapılır?' sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki özel sektörde maaşlara ne kadar zam yapılacak? 

Uzayan Kurban Bayramı tatili kredi arayışlarını hızlandırdı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması tatil yapmak isteyen vatandaşları da para bulma konusunda hareketlendirdi. Kredi için yapılan aramalar yüzde 20 oranında artarken geçen yıllara göre bayram kampanyası düzenleyen bankaların az olması dikkat çekti.

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

Bilişim uzmanları, beyaz yakalıları yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına karşı uyardı. Linkedin’de iş arayanların dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, siber suçluların global markaların İK yöneticisi kılığına girerek kullanıcıların kişisel bilgilerini çaldığını belirtiyor.

tarlaların apartman olması Haberi

tarlaların apartman olması

Tarım alanlarındaki daralmayı tarlaların imara açılmasına bağlayan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, “Bunun yanında özellikle verimli tarım arazilerine fabrika yapılması da üretimi düşürüyor” dedi. Üretimin düşmesinin ardından  meyve ve sebze ithalatının başlatıldığını dile getirdi. Güngör, “Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde fiyatlar tavan yapıyor. Bu da tüketiciye yansıyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin son 10 yılda 3 milyon dekar tarım arazisini de ekmekten vazgeçtiğine dikkat çeken Güngör, “Çiftçi, tarlasını ekse daha çok masraf yapıyor. Bunun için de boş bırakıyor” dedi. Tarım alanlarının 3’te birinin boş bırakıldığını açıkladı.

BAKLİYAT ÜRETİMİ DÜŞTÜ

2005 ile 2014 arasında bakliyat üretiminin 397 bin ton düştüğünü kaydeden Güngör, “İthal edilen 1 milyon 500 bin ton kırmızı mercimeğe 1 milyar 100 milyon dolar ödedik” dedi.

Son 10...