05 / 05 / 2024

tarlaya ev yapabilirmiyim

tarlaya ev yapabilirmiyim

İmar hukukunda tarlalar,İmarsız arazi kapsamına giriyor.Peki tarlaya ev yapılması için gerekenler nelerdir?Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?İşte tarlaya ev yapmanın ayrıntıları..

Her araziye ev yapılır mı? 14 maddede 'hangi araziye ev yapılmaz?' sorusunun yanıtı!

Artan konut fiyatları ve şehir içinde kalabalıkta yaşamama isteği, arsa ve arazilere ev yapımına talebini artırdı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, X sosyal medya hesabından tarlaya ev yapmanın kuralları tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

120 metrekare prefabrik evler kaç para? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, son yıllarda sıkça tercih edilen yapılardan biri oldu. Tatile gitmek isteyen ya da bir tarlaya ev yaptırmak isteyenler prefabrik konutları tercih ediyor. Peki ne kadara mal oluyor? İşte detaylar!

Tarlada ev inşa etmek için nereden izin alınmalı?

Tarım arazi sahibi olan vatandaşlar burada ev inşa etmenin yollarını arıyor. Peki, tarlaya nasıl ev inşa edilir? Nereden izin alınmalı?  İşte detaylar...

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

İmar hukukuna göre ev, ancak imarlı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki tarlaya ev yapılır mı 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tarlaya kaç metrekare ev yapılır?

İmar Kanunu gereğince imarsız olan bu tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya kaç metrekare ev yapılır?

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü?

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü? Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları nasıl yapılır?

Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?

İmar hukukunda tarlalar,İmarsız arazi kapsamına giriyor.Peki tarlaya ev yapılması için gerekenler nelerdir?Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?İşte tarlaya ev yapmanın ayrıntıları..

Tarlaya ev yapılır mı?

İmar hukuku gereğince ev, ancak imarlı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Buna karşın, "imarsız arsa" olarak da nitelendirilen tarlaya ev yapılır mı? Tarlaya ev yapma izni nasıl alınır?

Ev sahipleri kiracıları el üstünde tutuyor

TOKİ ve toplu konut yapı kooperatifleri eliyle son yıllarda konut sayısının önemli ölçüde artmasıyla seçmeşansları artan kiracılar, ev sahipleri tarafından el üstünde tutulmaya başlandı.

Mecbur kalmadıkça ev taşımayın

Prof. Dr. Nuri Bilgin, ev değiştirmenin sanıldığı gibi sadece adres değişikliği olmadığını, insanların yaşam biçimleri ve alışkanlıklarını da değiştirmek manasına geldiğini söyledi

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

tarlaya ev yapabilirmiyim Haberi

tarlaya ev yapabilirmiyim

Tarlaya ev yapmak istiyorum ne yapmalıyım?

Tarlalar, imarsız arazi niteliğinde oluyor ve yerleşim sınırları dışında yer alan bu alanlar hakkında esaslar Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. 


İmar kanununa göre tarlaya mevcut alanın yüzde 5 oranı üzerinde inşaat yapılmasına izin veriliyor. Buradaki yüzde 5 imar; sahip olunan tarla üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni olduğu anlamına geliyor.


Yönetmelik gereğince bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan veya var olan bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25 metre cephesinin bulunması gerekiyor.


Tarlaya yapılacak inşaat için üst sınır da bulunuyor: 250 metrekare. Tarla alanı ne kadar olursa olsun, 250 metrekareden fazla alana sahip inşaat yapılamıyor.


İmar kanununda tarla yapılabilmesi için yer alan maddeler şu şekilde:


Yapı Şartları

Madde 49 - Parsel büyüklükleri hakkındaki...