05 / 05 / 2024

tarlaya imar almak

tarlaya imar almak

İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar verilir? Tarlaya nasıl inşaat yapılır?

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

Ev almak isteyenler dikkat! Bu evraklar başınızı ağrıtabilir!

Ev almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Konuya ilişkin uyarılar yapan uzmanlar, tapu kaydına, imar durumuna ve imzalanan evraklara zarara uğramamak için dikkat edilmesi gerektiğini söyledi... 

Ev almak isteyenler dikkat! Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, ev almak isteyenlere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyardı. Tapu kaydına, imar durumuna, imzaladığınız evraklara dikkat etmezseniz mağdur olabilirsiniz...

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

Tarlaya yatırım yapılır mı?

Son dönemde tarlalar da bir yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor. Tarlaya yatırım yapanlar ya imar bekleyerek değer artışı sağlıyor ya da tarımsal üretim için kiraya vererek gelir elde ediyor. Peki tarlaya yatırım yapılır mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde imar barışı yoğunluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "imar barışı" düzenlemesinden yararlanmak için adreslerini kayıt altına almak isteyen Ankaralılar, yoğunluk yaşatıyor. 

İmar barışı için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Ruhsatsız ve kaçak yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, imar barışı uygulamasına başvuru yapıyor. Peki, imar affı için son gün ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışı için komşudan izin!

Türkiye'de birçok vatandaş imar barışı için sıraya girdi. Komşusunu imar barışına ikna edemeyen vatandaşlar ise mağdur olduğunu dile getiriyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlar duruma çözüm bulunmasını istedi.

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları yarın başlıyor!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için başvurular devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara düşük faizli imar barışı kredisi başvurularını yarından itibaren gerçekleştirebilecek.

tarlaya imar almak Haberi

tarlaya imar almak

Tarlaya imar izni ne kadar?

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen araziler tarım arazisi (tarla) olarak karşımıza çıkıyor.


İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar?


İlgili kanun ve yönetmelikler gereğince, tarlaya yüzde 5 oranında inşaat yapılmasına izin veriliyor. Yüzde 5 imar; sahip olunan tarla üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni olduğu anlamına geliyor.


Aksi takdirde bu sınırın üzerinde inşa edilen yapı, kaçak olarak nitelendiriliyor. Ayrıca tarlaya ev yapma hususunda dikkat edilmesi gereken noktalar arasında tarlanın kadastral yola sınırının olması yer alıyor. 


Yönetmelik gereğince bu parsellerin...